Από το «γαστρονομικό καλαντάρι του οκτώ», με κατατοπιστική εικονογράφηση από το χέρι της Σοφίας Πολυμίλη.
Γέμιση
Ένα κιλό κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
ένα κιλό πατάτες κομμένες σε ροδέλες
ένα ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
ένα κιλό ξυνομυζήθρα
λάδι.
.
Φύλλο
1/2 κιλό αλεύρι
τρεις κουταλιές λάδι
δυο κουταλιές ρακή
αλάτι
νερό όσο πάρει.
.
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε τη ζύμη κι ανοίγουμε δυο φύλλα.
Στρώνουμε το ένα σε λαδωμένο ταψί και βάζουμε τα υλικά σε στρώσεις ως εξής: μια στρώση πατάτες, δυόσμο, ξυνομυζήθρα, πατάτες κ.ο.κ.
Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο, ραντίζουμε με λάδι και σουσάμι, χαράζουμε βαθιά την πίτα με μαχαίρι σε μερίδες και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο περίπου μια ώρα μέχρι να ροδίσει.
Πηγή:Made in Creta
2 Σχόλια
Comments feed for this article
13 Ιανουαρίου, 2015 στις 12:52 πμ
γιώργος ηράκλειο
ε καλα,,,,οτι πρεπει για μια ρακη,,,,
να τα λετε ολα στη συνταγη,,,,
μπουρεκι ανευ ρακης,,,ειναι λουκουμαδες χωρις μελι
εεε,,,
ναι,,,
εεετσι,,,,μια χαρα τα ειπα !!!
μπραβο μου
χεχεχεχε
13 Ιανουαρίου, 2015 στις 6:44 μμ
Μέλια
Ρακή και ξερό ψωμί…..