Συνταγή της θείας Νίκης δια χειρός  Μαρίας

 

Κέρκυρα – Μεσαιωνικά Βενετσιάνικα ναυπηγεία Φωτογραφία από:www.CorfuBenitses.gr

 Γιά μεγάλο τετράγωνο ταψί θα χρειαστούμε:

2 πακέτα μπισκότα πτί-μπέρ  απλά ή μέ σοκολάτα.

2  κουτιά ζαχαροῦχο γάλα

2 κρέμες γάλακτος φυτικές( ἤ ὄχι) τῶν 500 ml ἡ καθεμιά.

Χτυπάμε πολύ καλά το γάλα μέ τίς κρέμες γάλακτος, που πρέπει να είναι παγωμένα, μέχρι  νά φουσκώσουν.

Στρώνουμε τό ένα πακέτο μπισκότα στό ταψί, προσθέτουμε το μίγμα χτυπήσαμε πολύ καλά καί από πάνω στρώνουμε τό δεύτερο πακέτο μπισκότα.

 Τ’ αφήνουμε στην ψύξη να παγώσει καλά.

Ὅταν κρυώσει κόβουμε στή σειρά καί ἔχουμε παγωτό σάντουϊτς, νοστιμότατο.

Προσέχουμε πῶς στρώνουμε τά μπισκότα,ἔτσι ὤστε νά εἶναι στήν ἴδια διάταξη,φυσικά.

Ἄν θέλουμε στή κρέμα προσθέτουμε μιά βανίλια,ἤ κακάο γιά νά τό κάνουμε σοκολάτα.