Υλικά

πορτοκάλια
ζάχαρη
χυμός λεμονιού
λικέρ

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια. Αφαιρούμε προσεκτικά το δέρμα τους, με τη βοήθεια ενός τρίφτη.

Τα βράζουμε σε νερό περίπου 30-40 λεπτά.

Στραγγίζουμε και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία άλλες 2 φορές, για 15 λεπτά περίπου την κάθε φορά.

Ακολουθούμε αυτή τη διαδικασία για να ξεπικρίσουν τα πορτοκάλια.

Μόλις κρυώσουν τα κόβουμε σε λεπτές φέτες η κυβάκια-πετώντας τις άκρες και αφαιρώντας από μέσα τις άσπρες ίνες.

Τα ζυγίζουμε μαζί με τα υγρά που έχουν βγάλει.

Προσωπικά, στο 1 κιλό βάζω 350-400 γρ ζάχαρη (μαρμελάδα) και 700 γρ ζάχαρη (γλυκό του κουταλιού)

Τοποθετούμε τα κομμάτια σε μία κατσαρόλα, σε στρώσεις και πασπαλίζουμε την κάθε στρώση με ζάχαρη.

Τέλος καλύπτουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη και τα αφήνουμε για μία νύχτα, έτσι ώστε να βγάλουν το χυμό τους.

Την επόμενη μέρα, αφού έχει λιώσει η ζάχαρη, τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά, για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσει το σιρόπι.

Λίγο πριν το τέλος, προσθέτουμε τον χυμό ενός λεμονιού και λίγο λικέρ της αρεσκείας μας.

Αφού κρυώσει λιγάκι, γεμίζουμε τα αποστειρωμένα βάζα μέχρι επάνω και τα αναποδογυρίζουμε για να τα σφραγιστούν.

Πηγή: Περί ορέξεως

το «σπιτάκι της Μέλιας»