Πίνακας της Fede Galizia

ΛΙΚΕΡ ΜΕ ΚΟΥΚΚΟΥΤΣΙΑ ΑΠΟ ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΚΑΙ ΒΕΡΥΚΟΚΚΑ

Τα υλικά μας:

1  κιλό οινόπνευμα ή ρακί

30  κουκκούτσια από ροδάκινα

30  κουκκούτσια από βερύκοκκα

1 κομμάτι κανέλλα

300 γρ. ζάχαρη

1 ποτήρι νερό

Πλένουμε τα κουκκούτσια και τ’ αφήνουμε να στεγνώσουν.

Τα βάζουμε σ’ ένα βάζο μαζί με την κανέλλα, το οινόπνευμα ή το ρακί.

Το σκεπάζουμε και το ξεχνάμε για 3 μήνες κα 1 εδομάδα!!

Μετά απ’ αυτό το χρονικό διάστημα, βγάζουμε τα μισά κουκκούτσια από τα ροδάκινα και τα μισά κουκκούτσια από τα βερύκκοκα και αφήνουμε τα υπόλοιπα, για ακόμα 3 εβδομάδες!!

Ετοιμάζουμε το σιρόπι:

Βάζουμε σε χαμηλή φωτιά μια κατσαρόλα με τη ζάχαρη και το νερό και αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά.

Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Περνάμε το οινόπνευμα από τουλπάνι ή ψιλό σουρωτήρι ή χάρτινο φίλτρο.

Προσθέτουμε το σιρόπι στο οινόπνευμα που μόλις φιλτράραμε, ανακατεύουμε πολύ καλά και ξαναβάζουμε το μίγμα στο βάζο,για 8 ακόμη ημέρες.

Τέλος βάζουμε το λικέρ σε μπουκάλια και τα κλείνουμε ερμητικά.

ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ Η ΑΝΑΜΟΝΗ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ!!

ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΥΚΟΚΟΥΤΣΙΑ ΠΟΥ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΠΕΤΟΥΣΑΜΕ!!