ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΣ:

4 ποτήρια ζάχαρη

2  ποτήρια νερό

1/2  λεμόνι

2 χαρτάκια βανίλια ή κοπαμισμένη μαστίχα

Βάζουμε στη φωτιά μια κατσαρόλα με την ζάχαρη, το νερό και το χυμό του λεμονιού.

Τ’ αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά έως ότου δέσει η ζάχαρη ( περίπου 20 λεπτά).

Μόλις το νερό αρχίσει να παίρνει βράση, ξαφρίζουμε με τρυπητή κουτάλα.

Όταν το σιρόπι αρχίσει να κάνει φουσκάλες ρίχνουμε την βανίλια και ανακατεύουμε καλά.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και δουλεύουμε το γλυκό με μια σπάτουλα μέχρι ν’ ασπρίσει και να δέσει καλά.

Αδειάζουμε το γλυκό σε βάζα πήλινα ή γυάλινα και τα σκεπάζουμε.