Τηλέμαχος Καραβίας

Υλικά

1 λίτρο τσίπουρο
1 κιλό ζάχαρη
4-5 ξυλάκια κανέλας
1 κουτ. γλυκού κανέλα, τριμμένη
8-10 γαρύφαλλα καρφάκια
1 μικρό μοσχοκάρυδο
φλούδα από 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση

Σε ένα βάζο βάζουμε το τσίπουρο, τα ξυλάκια κανέλας, τα γαρύφαλλα, το μοσχοκάρυδο, τις φλούδες πορτοκαλιού και τη ζάχαρη.

Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Τοποθετούμε το βάζο σε σκιερό και δροσερό μέρος για ένα μήνα ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Μόλις περάσει ο μήνας αφαιρούμε τις φλούδες πορτοκαλιού, τα ξυλάκια κανέλας, τα γαρύφαλλα και το μοσχοκάρυδο.

Περνάμε το λικέρ μας από τούλι ή γάζα σε σουρωτήρι 2-3 φορές και το βάζουμε σε μπουκάλι ενώ το διατηρούμε σε δροσερό μέρος.

Σερβίρουμε με παγάκια.

Πηγή: Chef Telemachus/ Ithaca

Εικόνα από: Pinterest

το «σπιτάκι της Μέλιας»