(Ο Γέροντας εκοιμήθη χθες, Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου στις 05:30 τα ξημερώματα σε ηλικία 89 ετών στο Λαύριο).

«Να λατρέψουμε τον Θεό και ο καθένας μας, μεσ’ την ψυχή του να έχει αγάπη. Η αγάπη ουδέποτε πίπτει, πάντα στέκει, πάντα ελπίζει, πάντα υπομένει. Η αγάπη δεν χάλασε ποτέ.

Και να κάνετε προσευχή και για μένα που είμαι στο κρεβάτι του πόνου. Εγώ, εδώ στο κρεβάτι που είμαι προσεύχομαι για όλους σας, γιατί όλος ο κόσμος είναι κοντά μου και εγώ προσεύχομαι για σας και εσείς για μένα.

Ο Άγιος Νεκτάριος να είναι βοήθειά σας, στο πλευρό σας. Σας αγαπάω και προσεύχομαι και εγώ. Μην με ξεχνάτε και εμένα. Να είμαστε κοντά στον Χριστό, γιατί δίχως το Χριστό δεν κάνουμε τίποτα, δεν έχουμε δική μας δύναμη.

Δίχως το Χριστό δεν προχωρεί ο άνθρωπος. Για αυτό λοιπόν είναι ανάγκη να προσευχόμεθα όσο είναι δυνατόν. Και την αγάπη, μας εδίδαξε ο Χριστός, εντάξει.

Εγώ αγαπώ πολύ και σέβομαι τον μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιγνάτιο. Είμασταν μαζί σε μια μητρόπολη, στην Κηφισιά. Είναι τόσο καλός που πραγματικά τον σέβομαι και προσεύχομαι για κείνον.

Πείτε του σας παρακαλώ να προσεύχεται και για μένα. Είμασταν μαζί στην Κηφισιά με τον Ιάκωβο τον δεσπότη τότε, της Αττικής». 

18 Οκτωβρίου 2017

Αντιγραφή για το «σπιτάκι της Μέλιας»

Πηγή: βίντεο στο youtube

Καλό παράδεισο αγαπημένε μας Γέροντα, καλή αντάμωση!

το «σπιτάκι της Μέλιας»

violet flower smiley