Φωτογραφία από: blogs.sch.gr

Τα υλικά μας

.

2 κιλά καρπούζι

2 λεμόνια

1/2 κιλό νερό

650 γραμμάρια ζάχαρη

 

Καθαρίζετε το καρπούζι από τις φλούδες και τους σπόρους και το πολτοποιείτε.

Στίβετε τα λεμόνια και ρίχνετε το χυμό τους στον πολτό του καρπουζιού.

Περνάτε τον πολτό από τουλπάνι ή τρυπητό.

Λειώνετε τη ζάχαρη με το νερό και την ανακατεύετε με τον πολτό.

Τοποθετείτε το μίγμα σε μεταλλικό σκεύος και το αφήνετε στην κατάψυξη για 3  με 4 ώρες.

Το σερβίρετε σε μπωλ  ή σε ποτήρια σαμπάνιας κι αν θέλετε, γαρνίρετε με λίγη κρέμα σαντιγύ.