Εικόνα από:www.kandylas.gr

Υλικά

400 γρ. καθαρισμένα καρότα

170 ml νερό

260 γρ. μαύρη ζάχαρη

1 ξυλάκι κανέλας

ελάχιστη κανέλα σε σκόνη

3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

.

Εκτέλεση

Βράζουμε τα καρότα με το νερό για 20 λεπτά.

Όταν εξατμιστεί το νερό, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξυλάκι κανέλας, ελάχιστη κανέλα σε σκόνη και το χυμό λεμονιού και βράζουμε για άλλα 10 – 15 λεπτά, ανακατεύοντας και ξαφρίζοντας.

Μεταφέρουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένο βαζάκι.

.

Πηγή: ΠΕΡΙ ΟΡΕΞΕΩΣ