Υλικά για την κρέμα

2 λίτρα γάλα
12 κουταλιές  σούπας αλεύρι
4 αυγά
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
Βανίλια
Ξύσμα από λεμόνι
2-3 κουταλιές σούπας βιτάμ

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το γάλα καλά.

Κρατάμε ένα μέρος του,  και μέσα σε αυτό διαλύουμε το αλεύρι και βάζουμε το υπόλοιπο γάλα μαζί με το βιτάμ στη φωτιά να ζεσταθεί καλά.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε σε αυτό, το γάλα με το διαλυμένο αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς.

Μόλις η κρέμα αρχίζει να πήζει προσθέτουμε την ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και τη βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου πήξει καλά η κρέμα.

Έπειτα, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά-σιγά τα 4 αυγά ελαφρώς χτυπημένα ανακατεύοντας πολύ γρήγορα.

Ανοίγουμε 5 έως 6 φύλλα.

Στρώνουμε τα τρία πρώτα ραντίζοντας το καθένα με λάδι και αφού ανακατέψουμε ψιλοκομμένα καρύδια με λίγη ζάχαρη και κανέλα, πασπαλίζουμε το τρίτο φύλλο.

Στη συνέχεια, βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα και τέλος ρίχνουμε την κρέμα.

Ψήνουμε στους 200 C για 45 περίπου λεπτά.

Πηγή: Λαϊκή παράδοση της ευρύτερης περιοχής της Καλαμπάκας

το «σπιτάκι της Μέλιας»