Υλικά
1 δόση Φύλλο-Σφολιάτα
1 κιλό Κολοκύθια χοντροτριμμένα
2-3 Πατάτες μικρές χοντροτριμμένες
1 μεγάλο Κρεμμύδι
Λίγο Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Λίγο Άνηθο ψιλοκομμένο

½ φλιτζ τσαγιού Ρύζι
1-2 κουτ. γλυκού κανέλα (προαιρετικά)
1 φλιτζ. τσαγιού Λάδι
Αλατοπίπερο

Εκτέλεση
Βάζουμε τα ¾ του λαδιού να κάψει και ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο να ξανθύνει.

Προσθέτουμε το ρύζι, το μαϊντανό, τον άνηθο και εν συνεχεία τα τριμμένα κολοκύθια και πατάτες. Τα αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να μισοψηθούν.

Προσθέτουμε τότε την κανέλα, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε για να ενωθούν όλα καλά.

Παίρνουμε ανάλογο ταψί, το αλείφουμε με λάδι, ανοίγουμε τα φύλλα, στρώνουμε τα μισά αλειμμένα με λάδι και αδειάζουμε μέσα στο ταψί τη γέμιση.

Ανοίγουμε τα υπόλοιπα φύλλα και τα στρώνουμε πάνω από τη γέμιση, αλείφοντάς τα με λάδι.

Χαράσσουμε την πίτα σε κομμάτια και την ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 1 περίπου ώρα.

Σημείωση: μπορούμε να φτιάξουμε μικρά πιτάκια, τα οποία τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

Πηγή: Λαϊκή παράδοση της ευρύτερης περιοχής της Καλαμπάκας

το «σπιτάκι της Μέλιας»