[τελευταία ενημέρωση: 14/07/22, 20:10]

Έχουμε πόλεμο και χρειαζόμαστε στρατιώτες! Όσοι πιστοί προσέλθετε. Σε αυτόν τον πόλεμο δεν κινδυνεύουμε να σκοτωθούμε από σφαίρες, αντίθετα κερδίζουμε πόντους μήπως και καταφέρουμε να μπούμε στη Βασιλεία του Κυρίου πάντα με τη χάρη Του και όχι με τη δική μας προσωπική προσπάθεια… Ο Κύριος βλέπει τη διάθεση μας και μας δίνει την χάρη Του που σε άλλους μετατρέπει το ένα τάλαντο σε δύο, σε άλλους 5, σε άλλους 10… Διάθεση λοιπόν… Την έχουμε;

14/07

Υπέρ θείας βοηθείας

Μαρίας: Έβγαλε έρπη στο πρόσωπο και κινδυνεύει ακόμα και το μάτι της. Ας ευχόμαστε…

Υπέρ αναπαύσεως

Βασιλείου: ήταν νέος 31 ετών (παλιότερα τον είχα μαθητή). Μόλις σήμερα έμαθα ότι κοιμήθηκε ξαφνικά πριν από μια εβδομάδα. Η είδηση της κοιμήσεώς έχει δημοσιευτεί στο διαδίκτυο (εδώ και αλλού). Ας ευχόμαστε ο Θεός να τον αναπαύει. Από αυτά που γνωρίζω η οικογένειά του είναι πιστά μέλη της Εκκλησίας. Ο Θεός ας τους δώσει δύναμη.

Ενημέρωση

Ο Ηλίας που έχουμε μόνιμα στην κατάσταση προσευχής (και ξαναβάλαμε αίτημα πριν 3 μέρες) ταλαιπωρείται αυτή την περίοδο. Έχει πάει στο νοσοκομείο δύο φορές… Την πρώτη του βρήκαν εξαιρετικές τις εξετάσεις και τον «έδιωξαν» με πιθανή αιτιολογία γαστρεντερίτιδα… Επειδή οι ενοχλήσεις συνεχίζονταν, πείστηκε από την κόρη του να πάει σε γαστρεντερολόγο ο οποίος ανησύχησε που έβλεπε ακίνητο το λεπτό έντερο και τον έστειλε ξανά στο νοσοκομείο. Τη 2η φορά είδαν ότι κινδυνεύει με ειλεό και του κάνανε κλύσμα το οποίο τον βοήθησε. Τελικά δέχτηκαν (χάρη μας κάνανε!) να του κάνουν και αξονική… Πέρα από το έντερο που φάνηκε να φτιάχνει με λίγη δίαιτα, βρέθηκε και υψηλή κρεατινίνη  (αυτό οφείλεται στο νεφρό που πιθανώς αρχίζει να έχει πρόβλημα λόγω χαμηλών πιέσεων που κάνει όταν παίρνει το χάπι της πίεσης). Θα τον κρατούσαν στο νοσοκομείο για 4-5 μέρες για να πάρει αντιβίωση και να τον παρακολουθούν, ΑΛΛΑ… βρέθηκε ύποπτο το τεστ (ούτε σίγουρα θετικό ούτε αρνητικό) και αν τον κρατούσαν θα νοσηλευόταν σε κλινική covid… Φυσικά ο ίδιος δεν το επιθυμούσε, αφού δεν έχει κανένα σύμπτωμα κορωνοϊού και υπέγραψε και πήγε σπίτι του όπου λαμβάνει την αντιβίωση. Τώρα αν τελικά είναι και θετικός στον κορωνοϊό θα το ξέρουμε αύριο, αλλά αν κόλλησε σίγουρα κόλλησε την 1η φορά που πήγε στα επείγοντα… Συγγνώμη για τη μακροσκελή ενημέρωση, αλλά ήθελα να περιγράψω τί μπορεί να περάσει κάποιος αν μπλέξει στα γρανάζια του Συστήματος Υγείας… Ας ευχόμαστε σε κάθε περίπτωση, διότι ο Θεός κάνει τελικά κουμάντο και ό,τι επιτρέπει Εκείνος το επιτρέπει για το καλό μας (όχι απαραίτητα αυτό που εμείς θεωρούμε καλό…). Ας ευχόμαστε λοιπόν για τα καλά και συμφέροντα

Και μια ευχάριστη ενημέρωση:

Η Μαρία (θέση 151) είχε μπει στην κατάσταση προσευχής εδώ και 5 μήνες περίπου, διότι ήταν έγκυος και είχε κάποιες δυσκολίες. Εχθές γέννησε και όλα πήγαν καλά. Μας ευχαριστεί για τις προσευχές μας! Θα την κρατήσουμε για λίγο καιρό ακόμα και ας ευχόμαστε και για το νεογέννητο μωράκι.

11/07

Υπέρ θείας βοηθείας

Ηλιού: βρίσκεται στα επείγοντα χωρίς να είναι ακόμα σίγουρο το αίτιο αν είναι καρδιολογικό ή άλλο. Έχει ιστορικό εγκεφαλικού και καρκίνου. Ο Θεός ας τον ελεήσει, το ίδιο και τη σύζυγό του Αποστολία. (Εἰναι και οι δύο μόνιμα στην κατάσταση προσευχής, στις θἐσεις: 1, 2)

Σταύρου: περνά κορωνοϊό

Αθανασίου και Γεωργίας

Ιωάννου και Αγγέλας,

Ας κάνουμε μια προσευχή και γι’ αυτά τα δύο ζευγάρια που σκέφτονται το διαζύγιο,  να τους φωτίσει ο Θεός να πάρουν τις σωστές αποφάσεις.

Παρακαλώ, ας μην ξεχνάμε και τα υπόλοιπα αδέρφια μας:

κλικ στην ετικέτα

ΠΡΟΣΕΥΧΗ

(για προηγούμενες αναρτήσεις)

Συνοπτική κατάσταση ονομάτων ΥΠΕΡ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΦΩΤΙΣΜΟΥ

Συνοπτική κατάσταση ονομάτων ΥΠΕΡ ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ (έτους 2022)

Συνοπτική κατάσταση ονομάτων ΥΠΕΡ ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ (έτους 2021)
Συνοπτική κατάσταση ονομάτων ΥΠΕΡ ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ (έτους 2020)
Συνοπτική κατάσταση ονομάτων ΥΠΕΡ ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ (έτους 2019)
Συνοπτική κατάσταση ονομάτων ΥΠΕΡ ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ (έτους 2018)
Συνοπτική κατάσταση ονομάτων ΥΠΕΡ ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ (έτους 2017)
Συνοπτική κατάσταση ονομάτων ΥΠΕΡ ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ [μέχρι το 2016]

Πηγή: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΣ

το «σπιτάκι της Μέλιας»