Συνταγή της Μαίρης Ηλιοπούλου

Υλικά

5 ποτήρια του νερού αλεύρι χωριάτικο, όχι φίνο, μαγιά φούρνου, όσο δύο ρεβίθια,
1 ποτήρι του νερού χαλβά σοκολάτας, 1/2 ποτήρι σταφίδες ξανθές,
3 κουταλιές γεμάτες βούτυρο μαργαρίνη, ξύσμα πορτοκαλιού ή μανταρινιού,
1 βανίλια,
½ κουτάλι του γλυκού κανέλα,

½ ποτήρι του νερού ζάχαρη καστανή,
2 ποτήρια του νερού νερό ή όσο πάρει, χρησιμοποιούμε πάντα χλιαρό νερό,
Μπορείτε να προσθέσετε και χυμό από πορτοκάλι, προαιρετικό,

Εκτέλεση

Διαλύουμε τη μαγιά σε ζεστό νερό και την προσθέτουμε στο μισό αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά!

Κόβουμε το χαλβά σε μικρά κομμάτια και τον ρίχνουμε στο μείγμα και σε συνέχεια ρίχνουμε όλα τα στερεά μέσα στο μείγμα και το υπόλοιπο αλεύρι.

Ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι όλα τα υλικά, ώσπου να έχουμε έναν παχύρρευστο χυλό.

Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψάκι και το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.

Χτυπάμε ελαφρά από την ανάποδη το ταψί για να φύγει το περιττό αλεύρι και ρίχνουμε το χυλό μας.

Αφήνουμε το μείγμα να φουσκώσει για μία ώρα και μισή περίπου!

Ψήνουμε για 45-50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς κατά προτίμηση στον αέρα.

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Πηγή: «Kalimera! Gia Sena!»

το «σπιτάκι της Μέλιας»