Η Αλεξία Κουτσολαμπροπούλου θυμάται συνταγές Λυσσαριώτικης κουζίνας που έμαθε απ τη γιαγιά της

Υλικά

Πρωί – πρωί με την δροσιά μαζεύουμε απ’ τον κήπο μας κολοκυθολέλουδα .
Ελαιόλαδο Λυσσαρέας (για το τηγάνισμα)
Αλάτι – πιπέρι
Για το κουρκούτι: αλεύρι, νερό, 2 αυγά 1 λεμόνι

Τρόπος παρασκευής

Παρασκευάζουμε κουρκούτι (χυλό με νερό και αλεύρι όπως τον χυλό για τις τηγανίτες):

Ρίχνουμε σε μικρή λεκάνη αλεύρι, τον χυμό του λεμονιού και τα δύο αυγά.

Ανακατεύουμε και ρίχνουμε λίγο νερό ώστε το κουρκούτι να μην είναι πηκτό.

Καθαρίζουμε τα κολοκυθολούλουδα (αφαιρούμε τον Ύπερο και τον μίσχο με τα αγκαθάκια)

Έχουμε έτοιμο στην φωτιά το τηγάνι με ελαιόλαδο Λυσσαρέας. Πλένουμε τα κολοκυθολούλουδα και τα αλατο – πιπερώνουμε.

Τα βουτούμε στο κουρκούτι. Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.

Όταν ροδίσουν τα βγάζουμε με κεψέ (τρυπητή κουτάλα) και τα τοποθετούμε σε πιατέλα πάνω σε απορροφητικό χαρτί (να απορροφήσει το περιττό λάδι).

Πηγή: Λυσσαρέα Ηραίας

το «σπιτάκι της Μέλιας»