Εύα Παρακεντάκη

Υλικά

50-60 λαπαθόφυλλα τρυφερά
400 γρ. ρύζι καρολίνα
1 κρεμμύδι ξερό
1 μελιτζάνα
1 ντομάτα
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
20 λαπαθόφυλλα για τη γέμιση
¼ μάτσο δυόσμο
¼ μάτσο μαϊντανό
¼ μάτσο άνηθο
¼ μάτσο μάραθο
2 φρέσκες αγκινάρες (οταν είναι η εποχή τους)
2 ποτήρια ζωμό λαχανικών

Εκτέλεση:

Σε ένα σκεύος βάζουµμε το ρύζι, τρίβουμε τη μελιτζάνα στον τρίφτη, την ντομάτα και το κρεμμύδι, βάζουμε τον δυόσμο, τον μαϊντανό, τα λάπαθα για τη γέμιση, το μάραθο και το άνηθο όλα ψιλοκομμένα.

Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι, το λάδι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.

Αρχίζουμε να τυλίγουμε τα ντολμαδάκια μας. Βάζουμε μείγμα στο φύλλο διπλώνουμε πρώτα από τα πλάγια και μετά κυλινδρικά.

Βάζουμε στην κατσαρόλα μερικά φύλλα στον πάτο και από πάνω τοποθετούμε τους ντολμάδες μας κυκλικά .

Στο τέλος τους σκεπάζουμε με ένα πιάτο, ρίχνουμε ζεστό ζωμό λαχανικών μέχρι να καλυφθούν και τους αφήνουμε να βράσουν για να ψηθούν περίπου 20 λεπτά.

Τούς περιχύνουμε µε χυμό λεμονιού τους αφήνουμε να πάρουν μία βράση με το λεμόνι και κατεβάζουμε από την φωτιά…

Πηγή: Εύα Παρακεντάκη

το «σπιτάκι της Μέλιας»