Για τη γέμιση

1 κιλό χόρτα, καυκαλήθρες, παπαρούνες, ζοχούς, μυρώνια
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους.
1 ματσάκι άνηθος.
300 γραμμ. φέτα (κομμένη σε πολύ μικρά κομμάτια)
200 γραμμ. γραβιέρα (τριμμένη)

2 κ.γαλάτι
1 φλ. ελαιόλαδο
1 πακέτο φύλλο κρούστας
μισό κουταλάκι μοσχοκάρυδο.

Ζεματίζουμε  τα χόρτα  και τα σφίγγουμε ώστε να αποβάλουν τα υγρά τους. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τον άνθηθο.

Τρίβουμε τη γραβιέρα και τη φέτα. Προσθέτουμε το πιπέρι, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο.

Λαδώνουμε ένα ρηχό ταψί,  και στρώνουμε ένα-ένα τα φύλλα. Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο καθένα φύλλο χωριστά.

Βάζουμε τα μισά φύλλα του πακέτου κρούστας από κάτω και τα υπόλοιπα επάνω. 

Αδειάζουμε μέσα τη γέμιση και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, περιχύνοντας τα  ένα-ένα με ελαιόλαδο.

Στρίβουμε τις άκρες των φύλλων. Χαράζουμε σε κομμάτια, ραντίζουμε με λίγο νερό και λίγο λάδι.

Ψήνουμε σε αντιστάσεις στην τελευταία σχάρα, περίπου στους 175οC, για 1 ώρα.

Πηγή: «Kalimera! Gia Sena!»

το «σπιτάκι της Μέλιας»