Υλικά για τη ζύμη:

5 φλιτζάνια αλεύρι
Νερό όσο χρειάζεται για να μη γίνει η ζύμη σφιχτή)
½ φλιτζανάκι του καφέ λάδι
1 ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
Γέμιση με ζάχαρη

Εκτέλεση

Χρησιμοποιούμε τα υλικά και προετοιμάζουμε τη ζύμη καλά.

Διαιρούμε τη ζύμη σε 5-6 κομμάτια και χρησιμοποιώντας τον πλάστη πλάθουμε ένα-ένα τα κομμάτια της πίτας , αλείφουμε με λίγο λάδι γύρω γύρω το φύλλο και προσθέτουμε ζάχαρη.

Μετά τυλίγουμε το κάθε φύλλο σε σχήμα ρολού. Αλείφουμε το ταψάκι με ελαιόλαδο και τοποθετούμε κυκλικά το πρώτο ρολό.

Έτσι συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο τοποθετώντας κυκλικά ένα μετά το άλλο τα υπόλοιπα ρολά.

Πασπαλίζουμε τα φύλλα με πολλή ζάχαρη και ψήνουμε την πίτα σε 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει. Τότε είναι έτοιμη η πίτα.

Πηγή: Santeos

το «σπιτάκι της Μέλιας»