της κ. Μπλιογκάρα Κλεονίκης

Υλικά
500γρ πουρέ κολοκύθας
4 αυγά
235 σπορέλαιο
440γρ αλεύρι
600γρ ζάχαρη
1κ.γλυκού σόδα

1κ.γλυκού αλάτι
2κ.γλυκού κανέλλα
1/4κ.γλυκού γαρύφαλλο
1/4κ.γλυκού μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση
Ανακατεύω όλα τα υλικά με ένα σύρμα σ’ ένα μπωλ, εκτός από το αλεύρι.

Προσθέτω στο τέλος το αλεύρι και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 50-60 λεπτά μέχρι που να είναι έτοιμο.

Σερβίρω με άχνη ζάχαρη και κανέλλα.

Για να φτιάξω τον πουρέ κολοκύθας κόβω την κολοκύθα σε μεγάλα κομμάτια , τα βάζω σε ταψί με λαδόκολλα, ραντίζω με λάδι και ψήνω για 30-40 λεπτά στο φούρνο.

Βγάζω τη φλούδα και κάνω τον πουρέ στο multi.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Πηγή: Τερπνή Σερρών

το «σπιτάκι της Μέλιας»