Σαμόπιτα ή Σουσαμόπιτα της κ. Αθηνάς Τερζάκη

Υλικά

1 κ. φύλλα ψιλά ή Βηρυτού
250 γρ βούτυρο αγελαδινό
250 γρ φυτίνη
4 ποτήρια σουσάμι
λίγο καρύδι
1 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλάκι γαρύφαλλο
1/2 κούπα φρυγανιά

Σιρόπι

7 ποτήρια νερό
2,5 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι μέλι
1 ποτήρι γλυκόζη
λεμόνι
βανίλια

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε ένα ταψί.

Bάζουμε 4 φύλλα βουτυρωμένα χωρίς γέμιση και μετά κάθε φύλλο το βουτυρώνουμε και ρίχνουμε σουσάμι, ανακατεμένο με τη φρυγανιά, την κανέλα και το γαρύφαλλο.

Από πάνω βάζουμε 4-5 φύλλα σκέτα.

Τα βουτυρώνουμε με ζεστό, καυτό βούτυρο.

Τα χαράζουμε μέχρι κάτω και τα ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, ώστε να ψηθούν αργά και καλά για να είναι τραγανή η σαμόπιτα.

Σιροπιάζουμε ένα κρύο ένα ζεστό.

Αν θέλουμε περισσότερο άρωμα βάζουμε σε κάθε κομματάκι από ένα γαρύφαλλο προτού ψηθεί η σαμόπιτα.

ΜΙΚΡΟ ΜΥΣΤΙΚΟ
Όταν βουτυρώνουμε τα πάνω φύλλα, το βούτυρο πρέπει να είναι πολύ καυτό.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Πηγή: Τερπνή Σερρών

το «σπιτάκι της Μέλιας»