της κ. Αθηνάς Τερζάκη

Υλικά

1 κ. φιρίκια
1 κ. ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
2-3 κουτ. γλυκόζη
2-3 βανίλιες
αμύγδαλα άσπρα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μηλαράκια μέσα και έξω και τα βάζουμε σε νερό με λεμόνι για να μη μαυρίσουν.

Δένουμε το σιρόπι (νερό με τη ζάχαρη), ρίχνουμε τα φιρίκια να πάρουν μια βράση και στο τέλος προσθέτουμε το λεμόνι, τη βανίλια και το γλυκόζη.

Τα αφήνουμε στην κατσαρόλα και τα ξαναβράζουμε γιατί θα βγάλουν υγρά.

Αν θέλουμε βάζουμε αμύγδαλα σε κάθε φιρίκι.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Πηγή: Τερπνή Σερρών

Εικόνα από: realgreekrecipes

το «σπιτάκι της Μέλιας»