Υλικά

2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό
1/2 κουταλάκι αλάτι
νερό όσο χρειαστεί για να έχουμε μια ζύμη μαλακή και όχι υγρή.
μισό φλυτζάνι φρέσκο αγελαδινό βούτυρο

Για τη γέμιση: περίπου μισό κιλό φέτα τριμμένη

Εκτέλεση

Σε μια λεκανίτσα κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το αλάτι και το αυγό.

Προσθέτουμε το νερό λίγο λίγο και ζυμώνουμε με το χέρι, μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.

Ανοίγουμε σε φύλλο με έναν πλάστη και κόβουμε τη ζύμη σε μικρούς κύκλους με τη βοήθεια ενός ποτηριού.

Τοποθετούμε στο κέντρο ένα κουταλάκι φέτα και κλείνουμε καλά, πιέζοντας τις άκρες με ένα πηρουνάκι βουτηγμένο σε νερό για να μην ανοίξουν.

Αφού τελειώσουμε με το γέμισμα (εδώ ουσιαστικά τελειώνει και η όποια δυσκολία της συνταγής) ρίχνουμε τα βαρένικα σε αλατισμένο νερό που βράζει και μαγειρεύουμε 7-10 λεπτά( όπως τα μακαρόνια).

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψάκι.

Λειώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι, περιχύνουμε με αυτό τα βαρένικα, και γκρατινάρουμε για λίγο στο φούρνο μεχρι να ροδίσουν (χωρίς να παραξεραθούν.)

Πηγή: Στρυμονικό (Όρλιακο) Σερρών

Εικόνα από: 1000.menu

το «σπιτάκι της Μέλιας»