Νώντας Σκοπετέας

Μέσα στις ολοφώτεινες σελίδες του Ιερού Συναξαριού είναι αμέτρητες οι περιγραφές μαρτυρίων, όπου οι Άγιοι του Θεού με τις προσευχές και την αμετασάλευτη πίστη τους, συντρίβουν τα ξόανα και τα είδωλα των ψεύτικων θεοτήτων και διαλύουν το βαθύ σκοτάδι της ειδωλολατρίας.

Συγκλονίζονται πλήθη παρευρισκομένων πλέον πρώην ειδωλολατρών, οι οποίοι αναφωνούν αυτοστιγμεί ότι είναι μεγάλος και ο μόνος αληθινός ο Θεός των Χριστιανών, οδηγούμενοι και εκείνοι σε φριχτά μαρτύρια, κερδίζοντας τον Παράδεισο, βαπτιζόμενοι στο αίμα τους, τιμημένοι αιώνια με της αφθαρσίας τα αμάραντα στέφανα .

Στις πλείστες των περιπτώσεων βέβαια, ο παριστάμενος Ηγεμόνας που διέταξε τους διωγμούς και τα φριχτά βασανιστήρια, όχι μόνο δεν πείθεται για το ανουσιούργημά του και δεν μετανοεί αλλά …εκλαμβάνει αυτά τα σημεία της παντοδύναμης Θείας επέβασης και ολοζώντανης παρουσίας της ενυπόστατης Σοφίας του Θεού, ως θυμό και εκδίκηση των δαιμονοκρατουμένων «θεών» του, για αυτήν την… ανυπακοή και την…. απιστία των Χριστιανών μαρτύρων…

Αυτό να θυμόμαστε αδελφοί μου , κλήρος και λαός, κάθε φορά που μια εικόνα της Παναγίας μας δακρύζει , κάθε φορά που η γη σείεται και τα θεμέλιά της ταράσσονται .

Να ερχόμαστε σε επίγνωση Αληθείας και συναίσθηση αμαρτωλότητας και ας μην βλασφημούμε την ακατανίκητη δύναμη του Τριαδικού μας Ζώντος Θεού, απαξιώνοντας και λοιδορώντας ακόμα, τα μηνύματα και την μήνη Του, που προκαλεί η άλογη σύγχρονη αποστασία μας και μόνο .

Ὁ ἔχων ὦτα ἀκούειν ἀκουέτω!

Νώντας Σκοπετέας
27-08-2021

Πηγή: …ἐν τῷ φωτί Σου ὀψόμεθα φῶς

το  «σπιτάκι της Μέλιας»