Τηλέμαχος Καραβίας

Υλικά
2 φλιτζάνια φρέσκο γάλα
200 γραμμάρια γιαούρτι πλήρες (3 κεσεδάκια)
½ φλιτζάνι νερό
½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 φλιτζάνι μέλι
1 φλιτζάνι φιστίκια Aιγίνης

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό ανακατεύουμε και μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε το μέλι.

Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε το γάλα. Τα αφήνουμε και τα δύο να κρυώσουν

Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι και ρίχνουμε λίγο-λίγο το γάλα και ανακατεύουμε με σύρμα για να διαλυθεί.

Προσθέτουμε και το κρύο σιρόπι και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το μπολ με το μείγμα στην κατάψυξη μέχρι να αρχίσει πήζει και στη συνέχεια το βγάζουμε από τη κατάψυξη και το κτυπάμε ξανά με μίξερ χειρός να αφρατέψει.

Ξαναβάζουμε το μείγμα στη κατάψυξη και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για 3-4 φορές ακόμα, για να αφρατέψει καλά.

Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με τα φιστίκια από πάνω.

Πηγή: Chef Telemachus/ Ithaca

το «σπιτάκι της Μέλιας»