Υλικά
½ κιλ. Φασόλια γίγαντες
3 ξερά κρεμμύδια
½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτές
Αλάτι, κύμινο, δυόσμο, ρίγανη
Κόκκινο καυτερό πιπέρι {προαιρετικά}
Λίγο μπούκοβο αν δε βάλετε καυτερό πιπέρι.

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, πλένουμε και βράζουμε τα φασόλια μας για περίπου σαράντα λεπτά.

Όταν μισοβράσουν, τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα στραγγίζουμε.

Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε λίγο ώσπου να ροδίσουν ελαφρώς.

Αραιώνουμε τον τοματοπολτό σε νερό και τον ρίχνουμε στα σοταρισμένα κρεμμύδια, προσθέτουμε ένα λίτρο νερό, ρἰχνουμε το αλάτι , τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά για να πάρουν μία βράση όλα μαζί και στη συνέχεια σβήνουμε τη φωτιά.

Στο ταψί του φούρνου, βάζουμε τα φασόλια και ρίχνουμε τη σάλτσα που έχουμε φτιάξει και το λάδι. Κατόπιν ανακατεύουμε καλά.

Προσέχουμε τα φασόλια να είναι σκεπασμένα με αρκετό ζουμί, γιατί τα έχουμε αφήσει μισοβρασμένα και θα χρειασθούν και άλλο βράσιμο μες στο φούρνο.
Βάζουμε το ταψί μας στο φούρνο στους 180°C για μία ώρα περίπου.

Τα φασόλια μας, όταν είναι έτοιμα, πρέπει να είναι στεγνά και ροδοκοκκινισμένα.

Τέεεελεια συνταγή!!!!!! Δ Ο Κ Ι Μ Α Σ Τ Ε

Καλή επιτυχία!!!!!!

Πηγή: Δεσποινομαγειρέματα

το «σπιτάκι της Μέλιας»