Καλημέρα σε όλους!!! Αφού δοκιμάστηκε η παρακάτω συνταγή αρκετές φορές, είπα να την μοιραστώ μαζί σας. Πρόκειται για πολύ μυρωδάτα κουλουράκια, με τον απίστευτο συνδυασμό πορτοκαλιού και κανέλας. Ελπίζω, σύντομα να ακολουθήσουν και άλλες συνταγές από τις υπόλοιπες νοικοκυρές του χωριού και όχι μόνο…

Κουλουράκια πορτοκαλιού (περίπου 60 κουλουράκια)

1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
1 ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι

1 ποτήρι ζάχαρη
1-1,5 κουταλιά της σούπας κανέλα
1 κουταλάκι γαρύφαλλο
μισό ποτηράκι κρασιού κονιάκ
ξύσμα ενός πορτοκαλιού (από βιολογικά ή αράντιστα πορτοκάλια από τον κήπο σας…)
1 κουταλάκι γλυκού σόδα (σκόνη)
4 κουταλάκια μπείκιν-πάουντερ
περίπου 900 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
σουσάμι (προαιρετικά)

Οδηγίες

Αναμιγνύουμε το λάδι, το χυμό, το κονιάκ και διαλύουμε μέσα στο μίγμα τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το ξύσμα, το μπείκιν, και τη σόδα.

Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη ούτε πολύ μαλακή ούτε πολύ σκληρή.

Πλάθουμε σε κουλουράκια και τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 190 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν…

Καλή επιτυχία!!!

Λίγα μυστικά ακόμα
Η γεύση τους απογειώνεται, αν αφού πλάσετε τα κουλουράκια, τα αλείψετε με πινέλο με λίγο νερό και τα βουτήξετε σε μπολ με σουσάμι, ώστε να κολλήσει καλά το σουσάμι και τα φουρνίσετε…

Πηγή: Σύλλογος Βραχνού

Εικόνα από: Pinterest

το «σπιτάκι της Μέλιας»