Νίκος Ψιλάκης

100 γραμμ. από κάθε είδος οσπρίου που προτιμάμε (φασόλια, ρεβίθια, φακές, αρακά…)
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
½ ματσάκι μαϊντανό ή άνηθο ψιλοκομμένο
1 κούπα κρίταμο
κρεμμύδι ψιλοκομμένο (φρέσκο ή ξερό)
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο
χυμό λεμονιού

Αποβραδίς μουσκεύομε τα όσπρια σε νερό να μαλακώσουν.

(Βάζομε μαζί τα ρεβίθια με τα φασόλια και τις φακές, που χρειάζονται λιγότερο βράσιμο, χωριστά).

Την επομένη τα βράζομε να μαλακώσουν, πρώτα τα ρεβίθια με τα φασόλια και αργότερα τις φακές.

Στραγγίζομε και μεταφέρομε σε σαλατιέρα.

Προσθέτομε τις ντομάτες, τον μαϊντανό ή τον άνηθο, το κρίταμο, το κρεμμύδι, αλατοπίπερο και λαδολέμονο κατά βούληση.

Ανακατεύομε και σερβίρομε.

Αντιγραφή για το «σπιτάκι της Μέλιας»

Περιοδικό ΥΠΕΡ- Χαλκιαδάκη – τεύχος 63 – Φθινόπωρο 2012

το «σπιτάκι της Μέλιας»