Έλενα

Άντε τώρα να ξυπνάς αξημέρωτα, για να προλάβεις να είσαι ανάμεσα στους πρώτους 9 που θα περιμένουν τον παπά να ανοίξει την εκκλησία για την λειτουργία της Κυριακής….

Άντε να παίρνεις και ομπρέλα και να ντύνεσαι πιο ζεστά, διότι ενδέχεται να έχουν προλάβει άλλοι και συ, ως μωρή παρθένα, μείνεις στο νάρθηκα…..

Άντε να πείσεις τον εαυτό σου πως φταίνε μόνο οι πολιτικοί (που έτσι κι αλλιώς δεν είναι της αμέσου συμπαθείας σου) και καθόλου η διοικούσα (και δυστυχώς όχι μόνο) Εκκλησία που συμβαίνουν πάλι πράγματα κατά των εκκλησιών, κατά των πιστών, κατά των Χριστιανών….

Άντε να καταπιείς όλο αυτό το λιγωτικό γαλακτομπούρεκο περί «αγάπης» στον πλησίον που δεν επιτυγχάνεται δίχως μάσκα και με παραπάνω άτομα στο ναό…..με το οποίο προσπαθούν να σε μπουκώσουν κάποιοι δεσποτάδες….

Άντε τώρα να πεις πως ναι πρόκειται για παιδαγωγία Θεού αλλά αυτοί δεν έχουν οριστεί αστυνόμοι Θεού και ούτε  στα πλαίσια της παιδαγωγίας χρειάζεται να υποκύψουμε στις αθλιότητες (ή … αθεότητες) των κρατούντων, για να γίνουμε καλά παιδιά!

Προσωπικά, όταν ήμουν μικρή και ο γονιός μου με τιμωρούσε σ’ εκείνον στον ίδιο που με τιμωρούσε έτρεχα να με παρηγορήσει και να φιλιώσουμε. Δεν έφευγα. Άλλωστε δεν είχα που να πάω.

Έτσι και τώρα, στον Θεό πατέρα θα καταφύγω για προστασία. Σ’ Αυτόν που με παιδαγωγεί αλλά δεν με διώχνει, με τους τρόπους που οι παιδονόμοι της «ορθότητος» μου δείχνουν πως πρέπει να κρατηθώ μακριά…..

Άντε τώρα να τους πεις πως η μεγάλη επιτυχία του Πονηρού είναι ακριβώς να μας πείσει πως δεν υπάρχει εκεί που αρνούνται την παντοδυναμία της θείας Χάριτος αλλά πως βρίσκεται στην αγωνία των χριστιανών για την θεία Μετάληψη, για την προσβολή στην δύναμη του θαύματος εντός του ναού (και μέσω του υπέρλογου και υπέροχου κατά Χριστόν υπερφυσικού), όταν εκεί που κυκλοφορεί ο Υιός οχυρώνεσαι για τον ιό….

Άντε τώρα να τους πεις πως δεν είναι ταπείνωση να υπακούς τους ΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ως ειδήμονες αφού άλλα λένε σήμερα, άλλα αύριο και πολλά συζητιούνται σε παγκόσμιο επίπεδο για συμφέροντα οικονομικά, υποταγής κ.τ.λ. Αντίθετα, αν ακούσεις φωτισμένους ανθρώπους (λαϊκούς και κληρικούς που όλοι γνωρίζουμε και σεβόμαστε) η «ανυπακοή» είναι υποχρέωση! Και αν είναι να πεθάνουμε, αν επιτρέψει ο Κύριος δηλαδή, ας πεθάνουμε για τον Υιό και όχι για τον ιό.

Η υγεία σίγουρα είναι το υπέρτατο θεόσδοτο αγαθό αλλά εμείς δεν είμαστε ανθρωποκεντρικοί αλλά Χριστοκεντρικοί. Αυτό σημαίνει πως αν για να ζήσω πρέπει να προδώσω την πίστη μου…δεν θα πάρω!

Άντε τώρα να σηκώσεις στους ώμους σου όλους αυτούς που σε χλεύαζουν ως «ψεκασμένο» (το είπε και ο πρωθυπουργός), ως ανυπάκουο στην Εκκλησία (ενώ Εκκλησία δίχως εσένα, τον λαϊκό, δεν υφίσταται) και όλους αυτούς που -χρησιμοποιώντας καλολογικά και «χριστιανοπρεπή» στοιχεία και σχήματα λόγου- επιχειρούν να σε κρατούν με σκυμμένο κεφάλι, πειθήνιο όργανο Κύριος οίδε ποιάς επερχόμενης ολοκληρωτικής κατάστασης.

Άντε τώρα να τους πεις πόσο πονάς που σε άφησαν μόνο να περιμένεις χαράματα έξω από μια εκκλησιά, σαν κρυπτοχριστιανός σε μια χώρα που υποτίθεται πως υπερασπίζεται την θρησκευτική ελευθερία…..Ίσως η δική σου να μην εμπίπτει, τελικά, σε κάποια …ΚΥΑ!

Πηγή: τί και πώς

Εικόνα: «Το κρυφό σχολειό» έργο του Νικολάου Γύζη από: wikimedia

το «σπιτάκι της Μέλιας»