Έλενα

Επειδή τους πολιτικούς δεν τους έχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση, ως εικός, δεν τρέφω ιδιαίτερη συμπάθεια και για τον κ. Κουμουτσάκο (τον οποίο δεν γνωρίζω, όπως και κανέναν άλλο).

Όμως το γεγονός ότι στοχοποιήθηκε επειδή κοινώνησε των Αχράντων Μυστηρίων τον φέρνει αμέσως σε πλεονεκτική θέση.

Αλλά επειδή «τα στερνά τιμούν τα πρώτα» και ο εν λόγω μετά την κατακραυγή άρχισε να τα μαζεύει στο στυλ «ήταν αυθόρμητο και με παγίδευσαν οι παπάδες για να με φωτογραφίσουν» (!!!), είπα «κρίμα, το έχασε το στεφάνι ο άνθρωπος!» και βέβαια πικρά δικαιώθηκα για την περί πολιτικών άποψή μου….

Κατά ευτυχή δε συγκυρία, το Ευαγγέλιο της περασμένης Κυριακής ήταν αυτό που λέει «τι θα ωφελήσει τον άνθρωπο αν κερδίσει τον κόσμο όλον και χάσει την ψυχή του;»

Δηλαδή θα μπορούσες να πεις σε ελεύθερη μετάφραση» Ρε συ Κουμουτσάκο μια φορά σου έτυχε να κάνεις αληθινή μαγκιά και το ξεπούλησες για μια θέση υπουργού…σιγά το πράγμα! Τί αξία έχει η γνώμη του κάθε Μητσοτάκη μπροστά στην χαρά των αγγέλων και την ευαρέσκεια του Κυρίου μας, όταν εσύ θα γινόσουν θεοφόρος δια της θείας κοινωνίας;»

Εν τω μεταξύ γιατί ξυνιστήκαν οι κυβερνητικοί, με πρώτον τον Χαρδαλιά, που κοινώνησε ο Κουμουτσάκος, δεν το καταλαβαίνω. Απαγορεύεται η θεία κοινωνία;

«Και μεις είμαστε Χριστιανοί, αλλά δεν κάνουμε επίδειξη » είπε ο Χαρδαλιάς»

Αμ δεν τα ξέρεις καλά τα γράμματα, Χαρδαλιά μ΄.

Άλλο να είσαι Χριστιανός επειδή σε βάφτισαν και επειδή πηγαίνεις εθιμικώς στην εκκλησία και άλλο να πονάς για τον Χριστό και να τον έχεις κορώνα στο κεφάλι σου. Διότι αν συνέβαινε αυτό, θα είχες διαβάσει τα ιερά γράμματα και θα ήξερες πως ο Χριστιανός δείχνεται και δεν κρύβεται!

Δηλαδή δίνει μαρτυρία της πίστεώς του και γίνεται παράδειγμα.

«Είπεν ο Κύριος τοις εαυτού μαθηταίς: Υμείς έστε το φως του κόσμου. Ου δύναται πόλις κρυβήναι επάνω όρους κειμένη, ουδέ καίουσι λύχνον και τιθέασι αυτόν υπό τον μόδιον αλλ’ επί την λυχνίαν και λάμπει πάσι τοις εν τη οικία. Ούτως λαμψάτω το φως ημών έμπροσθεν των ανθρώπων, όπως ίδωσιν υμών τα καλά έργα και δοξάσωσιν τον πατέρα υμών τον εν τοις ουρανοίς».

Τον εν τοις ουρανοίς να δοξάζουν οι άνθρωποι, έτσι; Όχι τον…. εν τη κυβερνήσει.

Δηλαδή μας λένε ότι είναι Χριστιανοί αλλά δεν θέλουν να πάρουν μέσα τους τον Χριστό μην τυχόν και κολλήσουν τον ιό;

Και επιμένουν και οι της διοικούσης εκκλησίας ότι αυτό δεν είναι πόλεμος κατά της Εκκλησίας και της πίστεώς μας;

Πηγή: τί και πώς

Εικόνα από: tikhvinskaya.cerkov.ru

το «σπιτάκι της Μέλιας»