Σώμα και αίμα Χριστού

ΕΝΑΣ μοναχός πάλευε με λογισμούς αμφιβολίας , για το αν τα τίμια Δώρα είναι πραγματικά Σώμα και Αίμα Χριστού η απλά σύμβολα και τύποι .

Οι άλλοι μοναχοί , όταν ενημερώθηκαν σχετικά , τον κάλεσαν σε μία θεία λειτουργία , στη διάρκεια της οποίας προσεύχονταν όλοι θερμά να του δείξει ο Θεός με θαύμα την αλήθεια , για να διώξει τους λογισμούς της απιστίας .

Μετά την απόλυση , ο αδελφός Αυτός διηγήθηκε στους άλλους τα έξης :« Όταν ο διάκονος ανέβηκε στον άμβωνα για να διαβάσει το Ευαγγέλιο , είδα ν ‘ ανοίγει η στέγη της εκκλησίας . Μετά την ευχή της προσκομιδής , είδα να σχίζονται οι ουρανοί και να κατεβαίνει φωτιά πάνω στα τίμια Δώρα . ‘

Ύστερα παρουσιάστηκε πλήθος αγγέλων κι ανάμεσά τους ένα Παιδί . Μαζί τους κατέβηκαν άλλα δύο πρόσωπα με ομορφιά απερίγραπτη . Κατόπι ν οι άγγελοι στάθηκαν κυκλικά γύρω από την αγία τράπεζα , ενώ το Βρέφος ενθρονίστηκε πάνω απ ‘ αυτήν .

Όταν πλησίασαν οι ιερείς για να τεμαχίσουν τον άρτο της προθέσεως , είδα εκείνα τα δύο πρόσωπα να πιάνουν το Παιδί από τα χέρια και τα πόδια , και μ ‘ ένα μαχαίρι να το σφάζουν , χύνοντας το αίμα Του ατό άγιο Ποτήριο .

Στη συνέχεια έκοψαν το Σώμα του σε μικρές μερίδες , που τις τοποθέτησαν πάνω στά τεμάχια των άρτων . Αμέσως τότε οι άρτοι μεταβλήθηκαν κι αυτοί σε σάρκα . » Στο « Μετά φόβου …», στους αδελφούς που πλησίαζαν , προσφέρονταν κομμάτια από σάρκα .

Μόλις όμως έλεγαν « αμήν », γινόταν άρτος στα χέρια τους . όταν πλησίασα κι εγώ , μου δόθηκε σάρκα και δεν μπορούσα να μεταλάβω . Τότε ένιωσα μία φωνή να ψιθυρίζει στ ‘ αυτί μου :

-Άνθρωπε , γιατί δεν μεταλαμβάνεις ; δεν σου προσφέρεται αυτό ακριβώς που ζήτησες ;

-Λυπήσου με , Κύριε . δεν μπορώ να μεταλάβω σάρκα .

-Μάθε λοιπόν πώς , αν μπορούσε ο άνθρωπος να μεταλάβει καθαρή σάρκα , τότε μέσα στο άγιο ποτήριο θα υπήρχε σάρκα , όπως την είδες εσύ . Επειδή όμως δεν μπορεί να μεταλάβει κάτι τέτοιο , όρισε ο Θεός τους άρτους της προθέσεως . Αν λοιπόν πίστεψες ότι ο αγιασμένος αυτός » Άρτος είναι το ίδιο το Σώμα του Χριστού , μετάλαβε αυτό που έχεις στο χέρι σου !

-Πιστεύω , Κύριε , απάντησα τότε συντριμμένος .

Αμέσως η σάρκα που κρατούσα έγινε πάλι Άρτος . Ευχαρίστησα το Θεό και κοινώνησα . Αφού τελείωσε η ιερή μυσταγωγία , είδα ν ‘ ανοίγει πάλι η στέγη του ναού και ν ` ανεβαίνουν οι Αγγελικές δυνάμεις στον ουρανό.

Αντιγραφή για το «σπιτάκι της Μέλιας»

«Θαύματα και αποκαλύψεις από τη Θεία Λειτουργία»
Έκδοση Ιεράς Μονής Παρακλήτου Αττικής

Εικόνα από: logoslovo.ru 

το «σπιτάκι της Μέλιας»