Συνταγή από τις «Βιαννίτικες Αθιβολές»
Υλικά:
3 ποτήρια λάδι
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια σουσάμι
1 ποτήρι κρασί
1 κουταλάκι κοφτό σόδα
1 κουταλάκι κανέλλα
1 κουταλάκι γαρύφαλλο
1 μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα λεμονιού, πορτοκαλιού
1250 γρ. αλεύρι περίπου
Εκτέλεση:
Χτυπάτε το λάδι με τη ζάχαρη καλά, μετά προσθέτετε το σουσάμι, το κρασί όπου έχετε διαλύσει τη σόδα.
Έπειτα προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και φτιάξτε ένα μαλακό ζυμάρι που να μην κολλάει στα χέρια.
Στη συνέχεια πλάθετε κουλουράκια και τα ψήνετε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Η συνταγή είναι από την Φωτεινή Μαγουλάκη
Πηγή: Made in Creta
Σχολιάστε
Comments feed for this article