Υλικά:

1 ποτήρι του νερού λάδι
2 ποτήρια του νερού σιμιγδάλι ψιλό
1 ποτήρι του νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό

Εκτέλεση:

Βαζουμε το λάδι,σε αντικολλητικό τηγάνι σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο ,αφού ζεσταθεί(όχι να κάψει),ρίχνουμε το αλεύρι και το σιμιγδάλι.

Ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα,ώσπου να παρει χρώμα.

Εδώ, στο Ξηρόμερο,τον » καίμε» περισσότερο, απ’ οτι σε άλλα μερη, αλλά γίνεται πιο » βαρύς».

Παραλληλα βράζουμε το νερό με την ζάχαρη (σιρόπι).

Ρίχνουμε,προσεχτικά,λίγο-λίγο το σιρόπι και ανακατεύουμε συνεχώς.

Όταν,ο χαλβάς, ξεκολλάει απο τα τοιχώματα,είναι έτοιμος.

Κατεβάστε απο την φωτιά και φορμάρετε.

Να θυμάστε:τα υλικά για τον χαλβά είναι 1.2.3.4

Σε μας η διαφορά είναι στο οτι αντικαθιστούμε το ενα ποτήρι σιμιγδάλι με αλεύρι.

Αν δεν σας αρέσει τόσο καμμένος κάντε το εξής:κάψτε λίγο το σιμιγδάλι με το αλεύρι και προσθέστε στο σιρόπι 1 1/2 κουταλιά σούπας κακάο και άλλες 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.

Έτσι,ο χαλβάς ,θα έχει πιο ελαφριά γεύση.

Πηγή: Ξηρομερίτισσα

το «σπιτάκι της Μέλιας»