1 ποτήρι του νερού λάδι
2 ποτήρια του νερού σιμιγδάλι ψιλό
1 ποτήρι του νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
Εκτέλεση:
Βαζουμε το λάδι,σε αντικολλητικό τηγάνι σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο ,αφού ζεσταθεί(όχι να κάψει),ρίχνουμε το αλεύρι και το σιμιγδάλι.
Ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα,ώσπου να παρει χρώμα.
Εδώ, στο Ξηρόμερο,τον » καίμε» περισσότερο, απ’ οτι σε άλλα μερη, αλλά γίνεται πιο » βαρύς».
Παραλληλα βράζουμε το νερό με την ζάχαρη (σιρόπι).
Ρίχνουμε,προσεχτικά,λίγο-λίγο το σιρόπι και ανακατεύουμε συνεχώς.
Όταν,ο χαλβάς, ξεκολλάει απο τα τοιχώματα,είναι έτοιμος.
Κατεβάστε απο την φωτιά και φορμάρετε.
Να θυμάστε:τα υλικά για τον χαλβά είναι 1.2.3.4
Σε μας η διαφορά είναι στο οτι αντικαθιστούμε το ενα ποτήρι σιμιγδάλι με αλεύρι.
Αν δεν σας αρέσει τόσο καμμένος κάντε το εξής:κάψτε λίγο το σιμιγδάλι με το αλεύρι και προσθέστε στο σιρόπι 1 1/2 κουταλιά σούπας κακάο και άλλες 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.
Έτσι,ο χαλβάς ,θα έχει πιο ελαφριά γεύση.
Πηγή: Ξηρομερίτισσα
Σχολιάστε
Comments feed for this article