Συνοδεύστε τον καφέ σας με ένα σπιτικό γλυκό!
Υλικά
1 κιλό κυδώνια καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτά μπαστουνάκι
1 κιλό ζάχαρη
2 φλυτζάνια νερό
αμπερόριζα (σε τούλι)
μισή κούπα λεμόνι
ασπρισμένα αμύγδαλα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα κυδώνια και τα κόβουμε σε λεπτά μπαστουνάκια. Τα βάζουμε μέσα σε νερό με λίγο λεμόνι για να μη μαυρίσουν.
Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και την αμπερόριζα να βράσουν, αφαιρούμε τον αφρό και όταν δέσει το σιρόπι, ρίχνουμε τα κυδώνια.
Τα αφήνουμε μέχρι να «δέσει» ξανά το σιρόπι και πριν το αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μισό λεμόνι για να μη ζαχαριάσει και 1 φλυτζάκι ασπρισμένο αμύγδαλο.
Όπως είναι το γλυκό, ζεστό, το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και τα αναποδογυρίζουμε μέχρι να κρυώσουν.
Μπορούν να διατηρηθούν για αρκετό καιρό εκτός ψυγείου. Όταν ανοίξουμε το βάζο, το διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να εξαντληθεί.
Πηγή: Made in Creta
Σχολιάστε
Comments feed for this article