Υλικά

450 γραμμάρια ταχίνι
200 γραμμάρια μέλι
3/4 της κούπας κακάο
150 γραμμάρια διάφορους ξηρούς καρπούς (φυστίκια Αιγίνης, καρύδια, φουντούκια χοντροκομμένα)
150 γραμμάρια δημητριακά
200 γραμμάρια βρώμη

Εκτέλεση

Βάζουμε το ταχίνι σε ένα μεγάλο μπολ

Ζεσταίνουμε το μέλι στο φούρνο μικροκυμάτων για μισό λεπτό, μέχρι να αραιώσει, είσαι μπρίκι σε σιγανή φωτιά (προσέχουμε μη μας καεί) και το ρίχνουμε στο μπολ με το ταχίνι και ανακατεύουμε με πλαστική σπάτουλα*.

Προσέχουμε όμως να μην ανακατέψουμε πολύ το μείγμα, για να μην σφίξει πολύ.

Στο κακάο προσθέτουμε 2 κουταλιές ζεστό νερό, για να διαλυθεί, και το ενσωματώνουμε στο μείγμα ταχίνι και μέλι.

Προσθέτουμε τη βρώμη , τους ξηρούς καρπούς και τις σταφίδες και ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε και τα δημητριακά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το χέρι.

Σε ένα ταψάκι, 20 X 30 εκ. περίπου, στρώνουμε ένα μεγάλο κομμάτι μεμβράνης και ρίχνουμε το μείγμα, πιέζοντας το να απλωθεί σε όλο το ταψάκι.

Από πάνω ρίχνουμε λίγα ακόμα δημητριακά και σκεπάζουμε το ταψάκι με τη μεμβράνη.

Αφήνουμε στο ψυγείο για να σφίξει περίπου 3-4 ώρες.

Όταν το βγάλουμε από το ψυγείο, το κόβουμε σε μπαρ μήκους 5 εκ. περίπου, τις τυλίγουμε σε λαδόκολλα και έχουμε ένα πολύ καλό και δυναμωτικό δεκατιανό για το σχολείο.

Καλή επιτυχία!

* λέγεται μαρίζ

Αντιγραφή για το «σπιτάκι της Μέλιας»

Περιοδικό Προς τη Νίκη
Μηνιαίο Ορθόδοξο Χριστιανικό Νεανικό Περιοδικό
Έτος 58ο – τεύχος 817- Μάρτιος 2018

Εικόνα από: navitasorganics

το «σπιτάκι της Μέλιας»