*Από το βιβλίο: «Θαυμαστά παραδείγματα μεταστροφής αμαρτωλών»

* Σήμερον, που ο Θεός παιδαγωγεί τους ανθρώπους για να συναισθανθούν, να μετανοήσουν, να επιστρέψουν, να ζητήσουν συγχώρηση από τον Θεό, αυτοί αναισθητούν, εμωράνθησαν, επορώθησαν, εσκοτίσθησαν και με περισσότερη προθυμία τρέχουν στην αμαρτία.

* Όλα όσα πάσχει η ανθρωπότητα και υποφέρει είναι οψώνια της αμαρτίας, της παραβάσεως, της παρακοής, της απιστίας και της ασεβείας….

* Ο σημερινός συγχρονισμός και ψευδοπολιτισμός τείνει να μεταβάλει την οικουμένη και αυτή την πατρίδα μας Ελλάδα σε Σόδομα και Γόμορρα. Οι πρώτοι Χριστιανοί Έλληνες μετέδωσαν στα αλλόφυλα έθνη τον Χριστιανισμό, τα λαμπρά και σεμνά ήθη, την αρετή.

Οι σημερινοί Έλληνες λαμβάνουν παρά των εθνών το σκότος, την πλάνη την ασέβεια, την απιστία, την βλασφημία, την διαφθορά και ακολασία, την ξετσιπωσύνη, την ακαθαρσία και δυσωδία, και το λυπηρό ότι οι περισσότεροι των Ελληνών, ανδρών και γυναικών, μετά χαράς τα δέχονται και τα εφαρμόζουν… Αλλοίμονο, που καταντήσαμε!…

* Οι άνθρωποι σήμερα, εκτός από λίγους, είναι ψυχικά κωφοί, δεν ακούουν· είναι τυφλοί, δεν βλέπουν, περπατούν στο σκοτάδι και από το πρόσκαιρο σκοτάδι της αμαρτίας, μεταβαίνουν στο σκοτάδι το εξώτερο της αιωνίου κολάσεως…

* Εάν οι άνθρωποι δεν μετανοήσουν, δεν συνέλθουν τότε επιφυλάσσεται εις αυτούς μεγάλη θλίψη η οποία δεν έγινε απ΄αρχής του κόσμου, και να ευχώμεθα να μην τη δούμε. Πριν, όμως, έλθει το τέλος εκάστου από εμάς ας είμεθα έτοιμοι, ας ευτρεπίσουμε τις λαμπάδες των ψυχών μας με αρετές και ένθεες πράξεις, για να αξιωθούμε των αιωνίων και ανερμηνεύτων αγαθών, τα οποία ετοίμασε ο Θεός σε όσους τον αγαπούν.

* Δύο πράγματα θα αναχαιτίσουν την ορμή του κόσμου προς την κακία, την απώλεια, η μετάνοια και η οργή του Θεού. Μετάνοια δεν υπάρχει, μένει η οργή του Θεού και το έλεός Του…

* Έφθασε η μεγάλη οργή του Θεού και μετάνοια δεν υπάρχει. Τους τύφλωσε η αμαρτία και στον Θεό δεν προσφεύγουν… Να κηρύττετε η αλήθεια και η μετάνοια. Μόνο η αληθινή μετάνοια όλων μας και η θερμή προσευχή προς τον Θεό, την Υπεραγία Θεοτόκο και όλους τους Αγίους, θα αποτρέψουν την δίκαιη οργή του Θεού, διότι είναι αδύνατον να αποφύγουμε την παιδαγωγική επίσκεψη του Θεού συνεχίζοντας να αμαρτάνουμε. Είναι αδύνατον επιμένοντας στην αμαρτία να μη τιμωρηθούμε.

ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΔΕΙΤΕ: ⇒     ΕΔΩ

Πηγή: Σημεία Καιρών

Εικόνα από: Pinterest

το «σπιτάκι της Μέλιας»