Από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σγουροκεφαλίου

Υλικά (για 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας)
– 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας
– 1 κιλό αμπελόφυλλα της άλμης
– 1 μεγάλο κρεμμύδι
– 2 τομάτες
– 1 φλιτζανάκι (μικρό του ελληνικού καφέ) ρύζι
– 1 ποτήρι λάδι, 1 ποτήρι νερό
– αλάτι, πιπέρι
– ζωμό μοσχαρίσιου κρέατος & νερό για το βράσιμο
– ντομάτες πιπεριές, κολοκύθια, μελιτζάνες, πατάτες, ανθούς

Εκτέλεση
Κόβουμε το μοσχαρίσιο κρέας σε πολύ ψιλά κομμάτια σαν χοντροκομμένο κιμά.

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί (κρέας, ρύζι, ξύσμα τομάτας, ξύσμα κρεμμυδιού, λάδι, νερό, αλάτι, πιπέρι).

Στη συνέχεια ανοίγουμε τα φύλλα και τοποθετούμε τη γέμιση στο κέντρο και τα τυλίγουμε.

Τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα (τσικάλι) και τα βράζουμε ρύχνοντας μέσα στη κατσαρόλα (τσικάλι) 1 ποτήρι ζωμό μοσχαρίσιου κρέατος και 2 ποτήρια νερό.

Με το ίδιο υλικό μπορούμε να γεμίσουµε, ντομάτες πιπεριές, κολοκύθια, μελιτζάνες, πατάτες, ανθούς.

Σερβίρουμε με παραδοσιακό γιαούρτι.

Πηγή: Χαλκιαδάκης

Εικόνα από: greekislandgourmet

το «σπιτάκι της Μέλιας»