Η Αδαμαντία είναι νέα μητέρα παιδιού με αυτισμό. Πρόσφατα διαγνώστηκε με λευχαιμία και οι γιατροί της δίνουν 3-9 μήνες ζωής. Είναι κατά τους γιατρούς από τις περιπτώσεις που είναι θαύμα ότι ζει ακόμα… Ψάχνει για δότη μυελού οστών, η συμβατότητα του οποίου έχει μια αρκετά χαμηλή πιθανότητα της τάξεως του 1/20000. Πρώτα από όλα ζητάμε την προσευχή των αναγνωστών μας για την Αδαμαντία και το παιδί της και αν υποθέσουμε ότι κάποιος ενδιαφέρεται να δοκιμάσει (μέσω απλής εξέτασης αίματος) μήπως και είναι συμβατός δότης ας επικοινωνήσει με το ιστολόγιό μας στο e-mail: ellinikinafs@gmail.com 

Ας μπούμε στη θέση της, ας μοιραστούμε την αγωνία της όχι μόνο για την ίδια αλλά και για το παιδί της που την χρειάζεται… Χωρίς πολλά λόγια λοιπόν ας κάνουμε ο καθένας ό,τι καλύτερο μπορεί σε επίπεδο προσευχής είτε με κομποσκοίνι, είτε με μνημόνευση του ονόματος στη θεία λειτουργία, είτε με κάποια παράκληση (σημ.: ο Άγιος Παρθένιος είναι ο προστάτης των καρκινοπαθών) είτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο μπορεί ο καθένας μας.

Μια τελευταία πρόταση προσευχής είναι μέσω του ψαλμού 86:  Ο Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης (ο οποίος ως ιερέας βάφτισε τον Άγιο Παϊσιο χρησιμοποιούσε τον ψαλμό 86 για να παρατείνει ο Θεός τη ζωή σε οικογενειάρχες που έχουν ακόμα οικογενειακές υποχρεώσεις. Το σχήμα της προσευχής που προτείνεται από τον Άγιο Παΐσιο είναι:

ψαλμός 50, θεοτοκίο «Υπό την σην ευσπλαχνίαν…», απολυτίκιο Αγίου Αρσενίου, ψαλμός 86, μικρή δοξολογία, «Άξιον εστίν ως αληθώς μακαρίζειν σε την Θεοτόκον…» ΠΗΓΗ: Γέροντος Παϊσίου Αγιορείτου Λόγοι ς΄, Περί Προσευχής, σελ. 262 και 271-274. Δείτε πιο αναλυτικά ΕΔΩ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Παρεμπιπτόντως, ο Ηλίας (υπ’ αρ. 5 στην κατάσταση προσευχής) και η Αποστολία (υπ’ αρ. 4) πρώην καρκινοπαθείς και οι δύο μάλλον χρειάζονται ξανά την εστίασή μας σε αυτούς. Διερευνάται πιθανότητα μετάστασης.

ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Δυστυχώς, εκτός από τις σωματικές αρρώστιες πολλοί αδερφοί μας ταλανίζονται από ψυχικές και πνευματικές ασθένειες και αυτές πολλές φορές είναι χειρότερες από τις σωματικές ή οδηγούν και σε αυτές. Περαιτέρω όμως ταλαιπωρούν όχι μόνο τον πάσχοντα αλλά και ολόκληρη την οικογένεια με πιο ευαίσθητα τα νεαρά μέλη της, τα παιδιά… Ας προσευχηθούμε υπέρ φωτίσεως και οικογενειακής ηρεμίας των παρακάτω ζευγαριών:

Αναστασίου και Ελισάβετ

Αναστασίου και Ελένης (υπ’ αρ. 38-39)

Αριστείδου και Μαρίας

Δημητρίου και Αικατερίνης

Παρακαλώ, ας μην ξεχνάμε και τα υπόλοιπα αδέρφια μας:

κλικ στην ετικέτα

ΠΡΟΣΕΥΧΗ

Συνοπτική κατάσταση ονομάτων ΥΠΕΡ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΦΩΤΙΣΜΟΥ

Συνοπτική κατάσταση ονομάτων ΥΠΕΡ ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ (έτους 2019)

Συνοπτική κατάσταση ονομάτων ΥΠΕΡ ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ (έτους 2018)

Συνοπτική κατάσταση ονομάτων ΥΠΕΡ ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ (έτους 2017)

Συνοπτική κατάσταση ονομάτων ΥΠΕΡ ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ [μέχρι το 2016]

Πηγή: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΣ 

το «σπιτάκι της Μέλιας»