ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι εκδόσεις Θύρα με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζουν το πρώτο παιδικό βιβλίο της εκπαιδευτικού και συγγραφέως Ελένης Ηλιάδου – Πολυκαρπίδου με τίτλο «Ποτέ μην τα παρατάς». Πρόκειται για μια συνεργασία με την έμπειρη εικονογράφο Τέτη Σώλου.

Το κείμενο έχει αποσπάσει το 3ο Βραβείο στον Ε΄ Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Διηγήματος «Στέλιος Ξεφλούδας» 2018 με θέμα «Το σχολείο».

«Μόνος του και τελευταίος θα μείνει ο Λευτέρης και σε αυτή την εκδρομή. Κανείς από τους συμμαθητές του δεν θα τον περιμένει. Μάταια προσπαθεί κουτσαίνοντας να τους φθάσει, όπως πάντα…Είναι θλιμμένος γιατί τίποτε δεν μπορεί να αλλάξει! Μήπως, όμως, ο κύριος Άγγελος έχει να πει κάτι ξεχωριστό στον απογοητευμένο Λευτέρη; Μήπως ο δάσκαλος θα τον βοηθήσει να πιστέψει στον εαυτό του και ποτέ να μην τα παρατάει;».

Μια γλυκιά ιστορία, γεμάτη ελπίδα…Γιατί η ζωή κρύβει όμορφες εκπλήξεις για όσους τολμούν και προσπαθούν.

Το κείμενο είναι καλό και ισορροπημένο και αφήνει στην εικονογράφο την ελευθερία να αλληλεπιδράσει μαζί του δίνοντας ένα πρωτότυπο και πολύ χαρούμενο, τελικά, αποτέλεσμα.
Η συγγραφέας

Η Ελένη Ηλιάδου κατάγεται από το Κιλκίς. Είναι το δεύτερο από τα έξι παιδιά μιας πολυμελούς οικογενείας. Σπούδασε Παιδαγωγικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και μουσική στο Δημοτικό Ωδείο της πόλης. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στην Χαλκίδα. Είναι έγγαμη και μητέρα δύο παιδιών.

Η εικονογράφος

Η Τέτη Σώλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Έχει εικονογραφήσει πολυάριθμα βιβλία για μικρούς και μεγάλους. Για τις εκδόσεις Θύρα έχει εικονογραφήσει επίσης σε συνεργασία με την Αγγελική Δελεχά το βιβλίο της Μυρσίνης Βιγγοπούλου «Ο Νικόλας στο θρανίο».

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ: Εκδόσεις Σταμούλη (www.stamoulis.gr)
Τηλ. 210- 52 38 305
Τίτλος: Ποτέ μην τα παρατάς
Συγγραφέας: Ελένη Ηλιάδου- Πολυκαρπίδη
Εικονογράφος: Τέτη Σώλου
Χρον. Έκδοσης: 2019
Σχήμα: 20Χ25
ISBN: 978-618-5404-01-7
Σελ.: 56
Τιμή: 8,90
Κωδ. Βιβλίου: 2670

Για παραγγελίες και περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το τμήμα πωλήσεων των εκδόσεων Σταμούλη, 210- 52 38 305, info@stamoulis.gr

Eπισκεφθείτε επίσης την ιστοσελίδα μας http://www.stamoulis.gr

το «σπιτάκι της Μέλιας»