Να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους καθηγητές, γιατί με ιστορική ακρίβεια, μας εξήγησαν τι ήταν ο Μακεδονικός αγώνας, τι συνέβη.

Μας είπαν αυτά που η σύγχρονη Ελλάδα θέλει να κρύψει. Και θέλει να αφανίσει απ’ τις μνήμες των παιδιών της, για να μην ξαναζήσουν σ’ αυτόν τον τόπο, άνθρωποι σαν τον Παύλο Μελά.

Γιατί οι σημερινές εξουσίες θέλουν ανδρείκελα και όχι ήρωες.

Γιατί οι σημερινές εξουσίες θέλουν τα παιδιά μας να σαπίζουν στα ναρκωτικά, και όχι πατριώτες και λεβέντες.

Γιορτάζουμε σήμερα, θυμόμαστε και τιμάμε τα χρόνια, είναι η ίδια η μέρα όπως ακούσατε, που πέθανε ο Παύλος Μελάς. Και η μεν Ελλάδα πρέπει να σεμνήμεθα για τον Παύλο Μελά, αλλά η σύγχρονη πρέπει να ντρέπεται γιατί πρόδωσε τον αγώνα και την θυσία του Παύλου Μελά.

Ο Παύλος Μελάς αγωνίστηκε για να παραμείνει η Μακεδονία Ελληνική. Και ήρθε η σύγχρονη ελληνική πολιτεία για την προδώσει και τον αγώνα του και την Μακεδονία μας.

Το ακούσατε, δεν υπάρχει Μακεδονική γλώσσα, δεν υπάρχει Μακεδονική εθνότητα. Λοιπόν είναι ανιστόρητοι ή πουλημένοι αυτοί που την έδωσαν.

Ίσως κάποιοι θα πουν ότι ο Δεσπότης αναμοχλεύει πάθη, όχι ο Δεσπότης θέλει να είναι διάδοχος αυτών των Δεσποτάδων που είδατε και όχι των σημερινών εκείνων που προδίδουν τα πάντα.

Αντιγραφή για το «σπιτάκι της Μέλιας»

Πηγή: βίντεο από Siatista-Info

Απόσπασμα από την ομιλία του μακαριστού Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλου, από την εκδήλωση για τον Παύλο Μελά, στις 13 Οκτωβρίου 2018 στο «Βουδούρειο» Πολιτιστικό Κέντρο Σιάτιστας.

το «σπιτάκι της Μέλιας»