Οι προσπάθειες της αστυνομίας να διαλύσει και να αμαυρώσει το συλλαλητήριο δεν κατάφερε να κρύψει ότι πάνω από το 60% του ελληνικού λαού που εκπροσωπήθηκε στη διαδήλωση είναι κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και των μεθοδεύσεων της κυβέρνησης.

Τα εκατοντάδες πούλμαν που ήρθαν από όλη την Ελλάδα, οι Κρητικοί, οι Θεσσαλονικείς, οι ομογενείς, βροντοφώναξαν με συγκίνηση ότι η Μακεδονία είναι μία και ελληνική.

Από τις 12 το μεσημέρι χιλιάδες λαού συνέρρεαν από τη λεωφόρο Συγγρού, από το Μοναστηράκι, από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας και το Χίλτον, από την ομόνοια, σε μία συγκέντρωση που δεν είχε ξαναδεί τα τελευταία χρόνια η Αθήνα, μεγαλύτερη και με μεγαλύτερο πάθος ακόμη και από την περσινή, που έγινε στις 4 Φεβρουαρίου του 2018, στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση, να σταματήσεις τη Συμφωνία των Πρεσπών, να ακούσει τον λαό και να προχωρήσει σε δημοψήφισμα.

Παρά τα χημικά και τη βροχή, επί δύο ώρες, από τις 2 μέχρι τις 4, ο κόσμος παρέμενε συγκεντρωμένος στο Σύνταγμα, αντιλαμβανόμενος το παιχνίδι που έπαιζε η κυβέρνηση, όπου είχε βάλει τους γνωστούς – άγνωστους να δώσουν αφορμή στα ΜΑΤ, να πνίξουν την εκδήλωση στα χημικά, αδιαφορώντας για την υγεία και την ακεραιότητα των ηλικιωμένων ανθρώπων αλλά και των μικρών παιδιών, καθώς σύσσωμες οικογένειες είχαν πάει στην εκδήλωση.

Το Σύνταγμα πλέον θυμίζει «βομβαρδισμένο τοπίο». Όπου κι αν κοιτάξει κανείς υπάρχουν σπασμένα μάρμαρα και σίδερα, τα οποία νωρίτερα οι κουκουλοφόροι χρησιμοποίησαν ως «πολεμοφόδια» στις επιθέσεις τους κατά των ΜΑΤ, που απαντούσαν με χρήση χημικών.

Δυστυχώς, δεν σεβάστηκαν ούτε τον χώρο γύρω από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη όπου έχει υποστεί βεβήλωση και εκτεταμένες φθορές.

Πηγή: CrashOnline

το «σπιτάκι της Μέλιας»