Παλιά ετοίμαζαν αποβραδίς ένα προζύμι και την επόμενη ημέρα έφτιαχναν τις τηγανίτες, που καυτές τις περιέχυναν με ζάχαρι ή μέλι.

Μια απίστευτη λιχουδιά των παιδικών μας χρόνων.

Υπέροχες, λαχταριστές παραδοσιακές τηγανίτες, εύκολη και γρήγορη συνταγή με υλικά που βρίσκονται σε κάθε σπίτι.Αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους.

Υλικά
αλεύρι-νερό-αλάτι,λάδι για το τηγάνισμα

ζάχαρη ή μέλι ή πετιμέζι

Παρασκευή
Ανακατεύουμε αλεύρι και νερό να γίνει αραιός χυλός και ρίχνουμε και λίγο αλάτι.

Βάζουμε το λάδι στη φωτιά να κάψει.

Ύστερα ρίχνουμε με το κουτάλι στο καυτό λάδι μία-μία κουταλιά το χυλό.

Τηγανίζουμε τις τηγανίτες και από τις δυο μεριές, τις βγάζουμε και τις τρώμε ζεστές με ζάχαρη μέλι ή πετιμέζι.

Τις τρώμε συνήθως για πρωινό όταν είναι νηστεία.

Πηγή: PrasiaOnline

το «σπιτάκι της Μέλιας»

violet flower smiley