άρθρο του δασκάλου Σάββα Ηλιάδη

Αγαπητοί και όσοι καλοπροαίρετοι αναγνώστες, διαβάστε τον τίτλο της παρακάτω είδησης. Αν μπορέσετε να συσχετίσετε, να αναλύσετε και να διακρίνετε κάποια συγγένεια ανάμεσα στα δυο πράγματα που προβάλλονται σ` αυτήν, δηλαδή, στις «σέξι πόζες» και «τα σκαλιά της εκκλησίας», κατόπιν συνεχίστε και ολοκληρώστε το διάβασμα της είδησης. Αλλιώς, εμείς δεν παίρνουμε την ευθύνη για τις συνέπειες από την πιθανή προσβολή σας από βαριάς μορφής «ίωση» … σχιζοφρένειας! Ναι, είναι «η είδηση» και βέβαια μία από τις αμέτρητες παρόμοιες, που μεταδίδονται συχνά πυκνά από μεγάλα ειδησεογραφικά κέντρα.

Αποκρύψαμε τα ονόματα των πρωταγωνιστών, καθώς δεν έχουν σημασία αυτά καθ` εαυτά τα πρόσωπα που προβάλλονται, αλλά η νοοτροπία του σημερινού κόσμου, η σχέση του και η θέση της Εκκλησίας στη ζωή του.

Η είδηση: Οι σέξι πόζες της Α.Ο, πριν τα σκαλιά της εκκλησίας

«Έχει χαρακτηρισθεί ως η απόλυτη social queen, ένα από τα πιο σέξι κορίτσια της εγχώριας σόουμπιζ και ένα από τα πρόσωπα που λατρεύουν οι δημοσιογράφοι. Η Α.Ο., η ηθοποιός και επιχειρηματίας που δημιουργεί τάσεις και ό,τι κι αν φορά γίνεται μόδα, ετοιμάζεται να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας με τον αγαπημένο της Φ. Μ.

Αν και δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες και το ζευγάρι θέλει να κρατήσει αυτή τη στιγμή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, όπως έγινε και με τον πολιτικό τους γάμο, πληροφορίες τους θέλουν να παντρεύονται το επόμενο διάστημα στη Μύκονο. 

Με αφορμή το παραπάνω, θυμηθήκαμε μερικές από τις πιο σέξι πόζες της Α. το φετινό καλοκαίρι… που αξίζει να δείτε»!

(Ακολουθεί σειρά φωτογραφιών με το … ανάλογο περιεχόμενο)

Γεννάται η απορία και το ερώτημα: Ποιος λογικός, ορθόφρων, ορθόβουλος, αξιοπρεπής και εντέλει ένας, έστω ονόματι Ορθόδοξος Χριστιανός, θα καταδεχτεί να διαθέσει χρόνο και να σκύψει με το ελάχιστο έστω ενδιαφέρον, να διαβάσει ένα τίποτα; Μια είδηση, που απευθύνεται σε άβουλα όντα ή που θέλει να καλλιεργήσει σχιζοφρενείς προσωπικότητες;

Είναι απίθανος ο σημερινός κόσμος! Μα τι κρίμα!!! Μα πόσο κρίμα!!! Αν δεν αποστρέφονται οι συνειδήσεις των πιστών ενστικτωδώς και αυτονοήτως, αυτά και τα παρόμοια αηδιαστικά και αρρωστημένα ειδησεογραφικά κατασκευάσματα, ήδη είμαστε σε απελπιστική πνευματική κατάσταση και, αν όχι ανίατη, πάντως δυσίατη!

Δεν μπορούμε παρά να κλείσουμε εκφράζοντας την ίδια απορία: Είναι δυνατόν να διαβάζονται αυτά, από ανθρώπους που, απλώς, σώας έχουσι τας φρένας; Είναι δυνατόν!!!

Σάββας Ηλιάδης

Δάσκαλος

Κιλκίς, 1-9-2018

Εικόνα: «Ο άνισος γάμος» λεπτομέρεια από το έργο του ζωγράφου Vasili Vladimirovich Pukirev από: proartvideo.ru

Κείμενα του δασκάλου Σάββα Ηλιάδη ΕΔΩ 

το «σπιτάκι της Μέλιας»

violet flower smiley