Θα περάσει κι αυτό!

Σε λίγες μέρες θα το έχουμε ξεχάσει, όπως ξεχάσαμε τόσες και τόσες καταστροφές.

Αυτή τη φορά η μακάβρια λίστα της απίστευτης τραγωδίας στο Μάτι δεν έχει τελειωμό. Ενενήντα ένας μέχρι στιγμής οι αδικοχαμένοι.

Φρικτός θάνατος, δεν το χωράει ο νους του ανθρώπου, τι είδαν και τι πέρασαν αυτοί οι άνθρωποι μέχρι να αφήσουν την τελευταία τους πνοή.

Η φωτιά με σύμμαχο τον δυνατό αέρα κατάπινε τα πάντα στο πέρασμά της, δεν συγκινήθηκε ούτε από το κλάμα των αθώων παιδιών που σπάραζαν, ούτε από τις κραυγές πόνου των εγκλωβισμένων ανθρώπων.

Ήταν αποφασισμένη να μην αφήσει τίποτα όρθιο, μέχρι τη θάλασσα τους ακολούθησε…

Τι να πεις τώρα σε αυτούς που έμειναν πίσω; Κουράγιο; Υπομονή; Θα ξαναχτίσεις το σπιτικό σου; Να το κάνουν τι; αναρωτιούνται.

Τι να πεις στη μάνα που κρατάει στα χέρια της το καρβουνιασμένο κορμάκι του παιδιού της που τόσο υπέφερε μέχρι να βγει η ψυχούλα του και δεν βρίσκει το μέτωπό του να του δώσει το τελευταίο φιλί;

Να λαχταράει να το σφιχταγκαλιάσει και να τρέμει ότι θα διαλυθεί στα χέρια της, και μετά;

Και μετά τι θα βάλει στο φέρετρο; Στάχτες και κάρβουνα;

Αφόρητος ο πόνος δεν παλεύεται σε γονατίζει, αναρωτιέσαι γιατί ζεις και δεν πήγες ξοπίσω, όμως δεν μπορείς να τα βάλεις με τον Θεό!!

Αυτή τη δύσκολη ώρα που ο πόνος σε γονάτισε, η πίστη σου δοκιμάζεται, αναζήτησέ Τον, αν κλάψεις είσαι σε καλό δρόμο, αν θυμώσεις μαζί Του, έχεις πολύ δρόμο ακόμα μπροστά σου.

Καλό ταξίδι να έχετε!! Στην απέραντη αγκαλιά Του θα σβήσει ο πόνος και θα έρθει η αιώνια γαλήνη.

Και εμείς εδώ στα «χαμηλά» θα συνεχίσουμε να τρωγόμαστε με τα ρούχα μας και να ψάχνουμε στα τυφλά, με τα ανύπαρκτα πνευματικά μας εφόδια, τον ένοχο και τον υπεύθυνο της συμφοράς για να τον δικάσουμε, εμείς, αντί για τον Μεγάλο Κριτή. 

Και όσο θα παρασυρόμαστε από το μένος και την υπεροψία καμουφλαρισμένα σε ιδεοληψίες, και σε θρησκευτικές «αυθεντίες» τόσο περισσότερο θα παραλείπουμε τον οφειλόμενο θρήνο για τους νεκρούς. 

Και όσο η συμπόνια θα παραχωρεί στη θέση της το μένος και την οργή, τόσο η σωτήρια διάκριση θα υποχωρεί, και θα βγαίνουμε ηττημένοι από την μάχη με τον χειρότερο εαυτό μας.

Μέλια.

Εικόνες από:Illusion (Scene360) – hvalynsk.prihod.ru

για το «σπιτάκι της Μέλιας»

pink rose smiley