άρθρο του δασκάλου Σάββα Ηλιάδη

Αύριο, ημέρα Κυριακή, ημέρα του Κυρίου, την ώρα που οι ιερείς της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδας θα σταθούν μπροστά στην Αγία Τράπεζα και θα εκφωνήσουν το: « Εὐλογημένη ἡ Βασιλεία τοῦ Πατρὸς καί τοῦ Υἱοῦ καί τοῦ Ἁγίου Πνεύματος, νῦν καὶ ἀεί τοὺς αἰῶνας τῶν αἰώνων», για την τέλεση του Μυστηρίου των Μυστηρίων, αύριο, ακριβώς την ίδια ώρα, στις 9.00 το πρωί, στην Ορθόδοξη Ελλάδα, η καρδιά των βαφτισμένων Ελλήνων στο όνομα της Αγίας Τριάδος, των αγωνιούντων σφόδρα και αγωνιζομένων σφοδρώς τις ημέρες αυτές κατά του αισχρού σχεδίου  του Υπουργείου Παιδείας, θα χτυπάει για κάτι ιερότερο. Για την «κοσμική πανστρατιά» του Μαραθωνίου!

Ένα πράγμα μόνο θα επαναλάβουμε. Αποδεικνύεται για μι ακόμη φορά, πως: Ο οικουμενισμός είναι ο απόλυτος άρχοντας του παιχνιδιού. Δεν υπάρχει χειρότερη εσωτερική αντιφατική κατάσταση «σχιζοφρενούς μορφής» από αυτήν: Από τη μια φωνάζουμε για τα «Θρησκευτικά» και από την άλλη παρακολουθούμε με πλήρη απάθεια την μέγιστη ασέβεια, να πρωταγωνιστεί μπροστά στα μάτια μας και σιωπούμε, ωσάν να μην συμβαίνει τίποτε, ωσάν να είναι απόλυτα φυσιολογικό και ταιριαστό με το πνεύμα των ημερών. Πώς θα διορθωθούν τα πράγματα; Μήπως «άλλο το ένα και άλλο το άλλο;», όπως αποφαίνεται η προτεσταντίζουσα λογική; Όχι. Δυστυχώς, όχι. Είναι άμεσα εξαρτώμενα τα γεγονότα. Διότι επηρεάζουν, το καθένα αναλόγως, την πνευματική κατάσταση του λαού.

Ο οικουμενισμός – διότι η κίνηση αυτή είναι μέσα στο πνεύμα του –  είναι Λερναία Ύδρα. Αυτός προγραμματίζει και προωθεί μεθοδικά, όπως στην παρούσα περίπτωση, τρόπους, που θα αμβλύνουν σιγά σιγά τις συνειδήσεις, για να αποδεχτούν ακόμη και το χείριστο. Αν δεν τον βγάλουμε από τη ζωή μας, αν δεν επιστρέψουμε στον εαυτό μας, στην Παράδοσή μας, όλες οι άλλες λύσεις είναι καλές μεν, αλλά απολύτως αναποτελεσματικές. Αλλά εμείς συνεχίζουμε να τον αγνοούμε. Μεγάλη η ευθύνη των ποιμένων. Καμιά ενημέρωση, καμιά σύσταση στο ποίμνιο. Καμιά παραίνεση στους διοργανωτές. Ασήμαντο γεγονός για την Εκκλησία; Τι να πει κανείς;  Δείτε λοιπόν την κινητοποίηση των πάντων από την παρακάτω είδηση:

Ρεκόρ συμμετοχών στον αυριανό 35ο Μαραθώνιο Αθηνών

35ος Αυθεντικός Μαραθώνιος: Μια κοσμική πανστρατιά

Πάνω από 51.000 δρομείς στον Μαραθώνιο – Διάσημοι αθλητές απ’ όλο τον κόσμο θα προσπαθήσουν να σπάσουν το ρεκόρ της κλασσικής διαδρομής 

Πάνω από 51.000 δρομείς απ’ όλο τον κόσμο θα δώσουν το παρών σε όλους τους αγώνες που περιλαμβάνει ο 35ος Μαραθώνιος Αθηνών, που θα διεξαχθεί την Κυριακή και είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη.
Εξ αυτών, οι 18.500 δρομείς έχουν δηλώσει συμμετοχή στον «Αυθεντικό» Μαραθώνιο. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 9 το πρωί, στο Μαραθώνα και οι αθλητές καλούνται να διασχίσουν 42,195 χιλιόμετρα και να τερματίσουν στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Οι υπόλοιποι δρομείς θα μετέχουν στον Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου Δρόμου, τους Αγώνες δρόμου 5 και 10 χιλιομέτρων και τον απογευματινό αγώνα των 5 χιλιομέτρων.
Οι συμμετοχές έχουν εξαντληθεί και η διοργάνωση θα φιλοξενήσει το μέγιστο δυνατό αριθμό, με βάση τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις. Το απόλυτο όριο των εγγραφών συμπληρώθηκε από πολύ νωρίς, τόσο για την αυθεντική Μαραθώνια Διαδρομή όσο και για τους Αγώνες Δρόμου 5 και 10 χιλιομέτρων.

Διάσημοι αθλητές απ’ όλο τον κόσμο

Η διαδρομή θεωρείται πολύ δύσκολη και δεν προσφέρεται για ρεκόρ. Ωστόσο, η ιστορικότητά της είναι μοναδική και τραβά το ενδιαφέρον των αθλητών.
Από το 1986, όταν ο Σπύρος Λούης κέρδισε τον πρώτο μαραθώνιο των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, με χρόνο 2:58:50, μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει σημαντικές αλλαγές, όμως τα χιλιόμετρα αυξήθηκαν. Τότε, οι μαραθωνοδρόμοι έτρεχαν 40 χιλιόμετρα, ενώ τώρα 42,195 χιλιόμετρα.
Το ρεκόρ κατέχει ο Κενυάτης Felix Kandie, εδώ και τρία χρόνια, με 2:10:37, ένα χρόνο που θα προσπαθήσει να σπάσει ο συμπατριώτης του Milton Rotich, που θεωρείται ισχυρό φαβορί, παρότι είναι η πρώτη φορά που θα τρέξει στην Ελλάδα.
Ανάμεσα στους ανταγωνιστές του είναι ο Chala Damessa από την Αιθιοπία, με προσωπικό χρόνο 2:11:45 πέρυσι και ο Κενυάτης Samuel Kalalei, με καλύτερη επίδοση το 2016 τις 2:11:47. Στην κούρσα θα συμμετέχει και ο νικητής του 2011 με χρόνο 2:11:40 Abdelkerim Boubker αοπό το Μαρόκο.
Τον περσινό της τίτλο θα προσπαθήσει να διατηρήσει και η Nancy Arusei από την Κένυα, που τερμάτισε πρώτη με 2:38:13. Αντίπαλές της θα είναι η Kenza Dahmani από την Αλγερία, που τερμάτισε δεύτερη με 2:38:28,, οι δύο αθλήτριες από την Αιθιοπία Jemila Wortessa Shure και Bedatu Hirpa Badane, αλλά και  η Alice Kibor.

Οι ώρες εκκίνησης

Για τους δρομείς του Αυθεντικού Μαραθωνίου, η εκκίνηση θα δοθεί στις 9 στην Ιστορική Αφετηρία Μαραθωνίου Δρόμου στο Μαραθώνα

Για τους δρομείς των 10 χιλιομέτρων, η εκκίνηση θα δοθεί στις 8.35 στη Λεωφόρο Αμαλίας, στο ύψος του Μεγάρου Μποδοσάκη,

Η εκκίνηση των 5 χιλιομέτρων θα δοθεί στις 7.45 στη Λεωφόρο Αμαλίας, στο ύψος του Μεγάρου Μποδοσάκη και του αγώνα των Αθλητών Special Olympic Hellas στις 8.50 από τη Λεωφόρο Βασ. Σοφίας στο ύψος της Βουλής.

Η εκκίνηση του Αγώνα Δρόμου Παιδιών ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ θα δοθεί στις 10.25 στη Λεωφόρο Βασ. Σοφίας στο ύψος της Βουλής και του Αγώνα Δρόμου 3χλμ ERGO στις 10.35 στη Λεωφόρο Βασ. Σοφίας στο ύψος του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου.

Όλοι οι δρομείς θα τερματίσουν στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

 Δείτε όλη την είδηση εδώ

Σάββας Ηλιάδης

Δάσκαλος

Κιλκίς, 11-11-2017

Εικόνα από: Biserica Ortodoxă Moldovenească din Parma și Imola

Κείμενα του δασκάλου Σάββα Ηλιάδη ΕΔΩ 

το «σπιτάκι της Μέλιας»

violet flower smiley