Άνοιξες τα μάτια σου το πρωί. Οι πρώτες ηλιαχτίδες σου χαμογέλασαν απ’ τις γρίλιες του παραθύρου. Μια καινούργια σελίδα ανοίγεται για σένα.

Τι θα γράψεις; Τι θα ζωγραφίσεις; Θα μουτζουρώσεις, ίσα να την προσπεράσεις ή θα αφήσεις ανεξίτηλα σημάδια πάνω της, που θα κάνουν πολύτιμο το  βιβλίο της ζωής σου σιγά- σιγά; Από σένα εξαρτάται. Στο χέρι σου είναι.

Για να είναι έτσι όμορφη, ανάλαφρη, δημιουργική η μέρα σου, για να χαίρεσαι, όταν τη θυμάσαι, για να θέλεις να ξαναγυρίσεις πίσω στη σελίδα της…

Ξεκίνα με χαμόγελο στα χείλη,με ηρεμία και ελπίδα στο βλέμμα, με ένα «δόξα τω Θεώ» από τα βάθη της καρδιάς σου.

Το χαμόγελο θα σου εξασφαλίσει καλή διάθεση, αισιοδοξία, ψυχραιμία για ότι συναντήσεις στη διάρκεια της μέρας ευχάριστό ή δύσκολο, απρόοπτο.

Η ηρεμία και η ελπίδα στο βλέμμα θα σε συγκρατήσουν από εύκολους εκνεευρισμούς, τσακωμούς, εντάσεις, δυσαρέσκειες, παράπονα.

Πολλές αφορμές δίνονται καθημερινά για να συμβούν όλα αυτά, αφού μοιραζόμαστε το χρόνο, το χώρο, τα γεγονότα της ζωής μας με πολλούς ή λιγότερους, με εύκολους, βολικούς αλλά και δύσκολους ή απαιτητικούς ανθρώπους.

Το «δόξα τω Θεώ», η μικρή αυτή δοξολογητική προσευχή, θα θερμάνει την ψυχή σου, για να στραφεί προς τον Δημιουργό και Πατέρα της και να Του μιλήσει: «Θέε μου, Σε ευχαριστώ για τα αγαθά Σου. Για το φως, τον αέρα, την ειρήνη που ομορφαίνουν τη ζωή μου.

Σε δοξάζω! Βοήθησέ με σήμερα να διορθώσω τις παραλείψεις, τα λάθη τα χθεσινά. Να σηκώσω με υπομονή και εμπιστοσύνη σε Σένα ότι φέρει η μέρα. Φώτισέ με σε ότι καλό για τους γύρω μου και για μένα».

Χαμογέλα, γαλήνεψε, προσευχήσου κι έπειτα ξεκίνα με ελπίδα και δύναμη τον αγώνα της ημέρας, για να ρουφήξεις ότι καινούργιο κι αληθινό. Η παρουσία σου να είναι θερική, σταθερή, οπου σταθείς.

Δείξε σεβασμό, καλοσύνη, ανωτερότητα ακόμη και σ’ αυτόν που θα σε πληγώσει. Προσπάθησε να μην ανταποδώσεις με το ίδιο νόμισμα.

Αγάπησε την ευγενική άμιλλα,την προσφορά χωρίς ανταλλάγματα. Όσο οι ώρες της μέρα κυλούν, τόσο έχεις την ευκαιρία, για να κερδίσεις αυτό που σε λίγο θα έχει γλιστρήσει απ’ τα χέρια σου δίχως να το καταλάβεις.

Η μέρα έχει μεγαλώσει πολύ, η φύση ξυπνάει πιο νωρίς. Ο ήλιος φωτίζει πιο δυνατά στο δωμάτιό σου απ’ το πρωί.

Καθώς ξεκινάς μια νέα μέρα σκέψου πως είσαι προνομιούχος γι’ αυτό το δώρο. Βάλε στόχο να νικήσεις και ρίξου στον αγώνα με χαρά.

Ε.Π.

Αντιγραφή για το «σπιτάκι της Μέλιας»

Προς τη Νίκη
Μηνιαίο Ορθόδοξο Χριστιανικό Περιοδικό
Έτος 56ο, Τεύχος 797, Ιούλιος 2016

Η εικόνα gif από: buckinkotek

violet flower smiley