.

Έχετε facebook;

Έχετε σκεφτεί σε τι κίνδυνο εκθέτετε τα προσωπικά σας δεδομένα;

Το facebook σας επιτρέπει να αναρτήσετε τα αγαπημένα σας βιβλία, μουσική, ταινίες, διεύθυνση κατοικίας, τηλέφωνο,email, κέντρα διασκέδασης, δουλειές, σχολεία φοίτησης, ημερομηνίες γέννησης, το φύλο σας, προσωπικά ενδιαφέροντα, το καθημερινό σας πρόγραμμα και το πώς συνδέεται με τους φίλους σας – επαφές σας, αναρτημένες φωτογραφίες τους, ακόμα και πολιτικούς συνεταιρισμούς – συνεργασίες.

Η πολιτική απορρήτου δηλώνει ότι: επίσης συλλέγει πληροφορίες για σένα από άλλες πηγές όπως εφημερίδες, υπηρεσίες στιγμιαίας ανταλλαγής μηνυμάτων (mns,yahoo messenger) blogs.

Αυτές οι πληροφορίες συλλέγονται άσχετα με τη χρήση της ιστοσελίδας.

Νομίζετε ότι αυτό είναι τρομακτικό;

Οι όροι χρήσεις του facebook δηλώνουν ότι: αναρτώντας δεδομένα (εικόνες, βίντεο κτλ) του χρήστη σε οποιοδήποτε μέρος της ιστοσελίδας, αυτόματα χορηγείς την άδεια και αντιπροσωπεύεις και επιτρέπεις ότι έχεις το δικαίωμα να χορηγήσεις την άδεια στο facebook, μια αμετάκλητη, διαρκής, μη αποκλειστική, μεταβιβάσιμη, πλήρως πληρωμένη, παγκόσμια άδεια (με το δικαίωμα στη διανομή άδειας σε τρίτους από το facebook για χρήση, αντιγραφή, δημόσια απόδοση, δημόσια επίδειξη, επαναμορφοποίηση, μετάφραση αποσπασματικά (γενικά ή εν μέρει) και να διανέμει τέτοια δεδομένα, σε άλλους χρήστες, επιχειρήσεις, για οποιοδήποτε εμπορικό, διαφημιστικό, ή άλλο τέτοιες πληροφορίες και περιεχόμενα, και να χορηγήσει την άδεια στο facebook να εγκρίνει τις άδειες σε άλλους χρήστες για να αποποιηθεί κάθε ευθύνη.

Έχετε δει τα γραφήματα σφυγμών για διάφορα θέματα στο facebook; Γραφήματα και στατιστικές σφυγμών που χρησιμοποιήθηκαν από πανεπιστήμια παρελάμβαναν λεπτομέρειες όπως:

Ποσοστό γυναικών με συντηρητικές απόψεις.

Τις δέκα κορυφαίες ταινίες κατά προτίμηση των μαθητών.

Και ποσοστό μαθητών που είχαν διαβάσει το βιβλίο red cacher in the rye. (Ο φύλακας στη σίκαλη)

Η πολιτική απορρήτου λέει ότι η εταιρεία (facebook) μοιράζεται τις πληροφορίες με τρίτα πρόσωπα, συμπεριλαμβάνοντας υπεύθυνες μεγαλοεταιρείες που έχουν άμεση σχέση.

Μπορείτε να βρείτε κάποια εταιρεία μάρκετιγκ που θα είχε τόσο χρήσιμες στατιστικές και πληροφορίες για την αγορά και να μην τις χρησιμοποιούσε;

Μάλλον μας χρησιμοποιούνε αλλά υπάρχει κάτι πέρα από αυτό;

Τα πρώτα χρήματα επιχειρηματικού κεφαλαίου προς επένδυση στο facebook ύψους 500.000$ προήλθαν από τον επενδυτή – κεφαλαιούχο Peter Field ιδρυτή και πρώην διευθύνων σύμβουλο της pay pall. Τελεί επίσης μέλος επιτροπής της συντηρητικής –ριζοσπαστικής εταιρείας Van Gar Dac.

Περαιτέρω χρηματοδότηση ύψους 12,700,000 εκατομμυρίων δολαρίων προήλθε από την Accel. Ο διευθυντής της Accel James Breyer ήταν πρώην πρόεδρος του Επιχειρηματικού Ομίλου Κεφαλαίου υψηλού κινδύνου (NVCA)

Ο James Breyer διετέλεσε πρόεδρος του NVCA με τον Gilman Louie που είναι πρόεδρος της In.G.Tel, ενός επενδυτικού ομίλου που ιδρύθηκε το 1999 από την C.I.A!!

Η εταιρεία δουλεύει σε διάφορους τομείς της τεχνολογικής πληροφορίας και κατασκοπείας, που περιλαμβάνει τεχνολογία ελέγχου δεδομένων του ανθρώπινου εγκεφάλου.

Ο James Breyer ήταν επίσης μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της BBN technologies, εταιρεία έρευνας – αναζήτησης και ανάπτυξης γνωστής για την κατεύθυνση του arcane. Το γνωστό σε όλους μας σήμερα IΝΤΕΡΝΕΤ (Διαδίκτυο).

Τον Οκτώβριο του 2004 η Dr Anita Jones έγινε κορυφαίο διοικητικό μέλος της BNN με τον Gilman Louie. Εξαιρετική σημασία όμως έχει το βιογραφικό της Anita Jones, πριν επισκεφθεί την BNN. Η Jones διετέλεσε μέλος στο συμβούλιο διευθυντών της In.G.Tel!!

Ενώ προηγουμένως ήταν στο τμήμα αμύνης και έρευνας μηχανολογίας για το Υπουργείο Αμύνης των ΗΠΑ. Στο τμήμα αυτό τελούσε και σαν σύμβουλος τους Γραμματέα Αμύνης και επόπτευε την Darpa (Πρόγραμμα προηγμένης άμυνα υπεράσπισης και έρευνας). Αυτό πάει μακριά σε σχέση με την αρχική εικόνα.

Η I.A.O είχε σκοπό την συγκέντρωση όσο περισσοτέρων πληροφοριών γίνεται για όλους, Ούτως ώστε η αμερικάνικη κυβέρνηση να έχει εύκολο έργο στην παρακολούθηση και ανίχνευση πληροφοριών. Που περιλαμβάνουν:

Πλοήγηση στο ίντερνετ, αγορές, μέσω πιστωτικής κάρτας, αεροπορικά εισιτήρια, ενοικιάσεις αυτοκινήτων, ιατρικό και μορφωτικό ιστορικό, δίπλωμα οδήγησης, λογαριασμοί ρεύματος και τηλεφώνου, επιστροφές φόρου και ότι άλλα δεδομένα είναι διαθέσιμα.

Όλα τα παραπάνω εγείρουν ερωτήσεις παρά απαντήσεις.

Εάν το facebook επιθυμεί να παραμείνει αρεστό και ευχάριστο. Θα πρέπει να υιοθετήσει το παρακάτω ρητό:

Ότι συμβαίνει στο facebook μένει στο facebook!

.

Πηγή:βίντεο στο youtube

.
Αντιγραφή/Απομαγνητοφώνηση για το «σπιτάκι της Μέλιας»

.
Εικόνα από:authenticenlightenment

violet flower smiley