.

Τσίπρας 2011

Προεδρεύουσα: Επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της κ.ο του συνασπισμού ριζοσπαστικής αριστεράς, κυρίου Αλέξη Τσίπρα προς τον πρωθυπουργό, σχετικά με τις αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα διόδια της εθνικής οδού κλπ.

Στην ερώτηση του κυρίου Τσίπρα θα απαντήσει λόγω της απουσίας του πρωθυπουργού, ο υπουργός υποδομών μεταφορών και δικτύων κύριος Ρέππας, αφού προηγούμενα ο κύριος Τσίπρας μας αναπτύξει την ερώτησή του.
Παρακαλώ κύριε Τσίπρα…

Α.Τσίπρας: Ευχαριστώ κυρία Πρόεδρε…

Κύριε υπουργέ δεν ξέρω αν έχετε σίγουρα θα το έχετε δει και θα το έχετε διαβάσει δεν ξέρω αν το έχετε φρέσκο στη μνήμη σας το θεατρικό έργο του Ντάριο Φο «δεν πληρώνω δεν πληρώνω» αν δεν το έχετε φρέσκο προτίθεμαι να σας το φέρω στο υπουργείο σας να το μελετήσετε διότι θα σας φανεί πολύ χρήσιμο , διότι σ’ αυτή τη χώρα σε λίγο καιρό έτσι όπως πάνε τα πράγματα κανείς δεν θα πληρώνει κανέναν.

Και εσείς αναρωτιέστε γιατί συμβαίνει αυτό, και ως συνήθως θα τα βάζετε με τους πολλούς και τους αδύναμους και όχι μ’ αυτούς που έχουνε κάνει κανόνα το «δεν πληρώνω» παρά μονάχα εισπράττουν.

Αναφέρομαι σ’ αυτούς που έχουνε κάνει το κράτος πελάτη, διότι πολύς λόγος γίνεται για το πελατειακό κράτος αλλά δεν γίνεται λόγος για αυτούς που έχουνε κάνει το κράτος πελάτη.

Και θα θελα ειλικρινά να μου εξηγήσετε πως γίνεται η Ελλάδα να είναι η μόνη Ευρωπαϊκή χώρα στην οποία το κράτος δεν επιδοτεί τις αστικές συγκοινωνίες, ο πληθωρισμός τρέχει με 5,2%, έχουμε την πιο ακριβή βενζίνη σε όλη την Ευρώπη, έχουμε το χειρότερο οδικό δίκτυο, αλλά το ακριβότερο στην κατασκευή του και διόδια τα οποία είναι τα πιο ακριβά σε όλη την Ευρώπη.

Και την ίδια στιγμή που έχουμε αυτόν τον πληθωρισμό εσείς κάνετε αυξήσεις, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που φτάνουν το 40%, σε ορισμένες περιπτώσεις και το 80%, για όσους χρησιμοποιούνε μόνο τον ηλεκτρικό και το μετρό…

.

Πηγή: βίντεο στο youtube

.

Α.Τσίπρας: Τελευταίο ερώτημα σε σχέση με τις υπερβολικές αυξήσεις στα εισιτήρια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Είστε διατεθειμένος ή όχι να θεσπίσετε το κοινωνικό εισιτήριο, και να μειώσετε για τις ευπαθείς κοινωνικές κατηγορίες διότι με 1.40 εισιτήριο κάποιοι εργαζόμενοι των 700 ευρώ θα χρειάζονται ένα μηνιάτικο μόνο για να πάνε στη δουλειά τους.

Ένας εργαζόμενος με 700 ευρώ για να πάει και να ‘ρθει στη δουλειά του θα θέλει ετησίως ένα μηνιάτικο για να δίνει στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στο ποιο λαϊκό μέσο.

Και επιπλέον θα είναι πιο συμφέρον να κυκλοφορεί κανείς με το αυτοκίνητό του, όταν κάνει διαδρομές πιο μικρότερες από 14 χιλιόμετρα. Υπολογίστε το, το έχει υπολογίσει το Ινστιτούτο Καταναλωτή, απ’ ότι να παίρνει το λεωφορείο.

Ποιός λοιπόν διαλύει το Δημόσιο Σύστημα Συγκοινωνιών οι τζαμπατζήδες ή οι πολιτικοί σας;

Και κλείνω λέγοντάς σας το εξής: Σκεφτήκατε καλά πριν πολιτικοποιήσετε αυτή τη στάση των πολιτών ;

Πριν πάτε στα δικαστήρια, έστω και έναν πολίτη που αρνείται να πληρώσει 1,40 λεπτά. 

.

Πηγή: βίντεο στο youtube

.

Αντιγραφή/ Απομαγνητοφώνηση  Μέλια.

.

Εικόνα από: imerisia.gr

.

Παλαιότερες απομαγνητοφωνήσεις  ΕΔΩ