Εικόνα από:www.inewsgr.com

Απόψε σας αποκαλύπτουμε μερικούς από τους έλληνες πολιτικούς οι οποίοι με διάφορους τρόπους ο καθένας έχουν απαλλαγεί από την στρατιωτική τους θητεία.

Ο (σημ. Μέλιας: φτου στα όρη στα άγρια βουνά) σημερινός Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου παρουσιάστηκε το 1978 στη Καλαμάτα ως γραφέας αρμάτων. Εξαγόρασε σε 16 μήνες τη θητεία του προς 19.000 δραχμές και απολύθηκε τον Αύγουστο του 1979.

Ο Αντώνης Σαμαράς τον Ιούλιο του 1976 παρουσιάστηκε στο Πολεμικό Ναυτικό, τον Οκτώβριο απολύθηκε, πληρώνοντας 21.000 δραχμές με τις οποίες εξαγόρασε τους 21 μήνες. Το υπόλοιπο τρίμηνο της θητείας του το έκανε το 1977.

Ο Κώστας Καραμανλής το 1977 παρουσιάστηκε στο Πολεμικό Ναυτικό, με ειδικότητα διαχειριστή και πήρε απολυτήριο το 1979. Στο Πολεμικό Ναυτικό έμαθε ότι είχε πλατυποδία.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος παρουσιάστηκε στην Κόρινθο και οι γιατροί τον έβγαλαν Ι3 λόγω παχυσαρκίας. Εξαγόρασε 9 μήνες θητείας προς 27.000 δραχμές.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος ,το 1968 κηρύχτηκε ανυπότακτος, το 1972 έχασε την ελληνική ιθαγένεια. Το 1975 με 29.000 δραχμές εξαγόρασε 29 μήνες θητείας.

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος, το 1959 παρουσιάστηκε στο Πολεμικό Ναυτικό και απολύθηκε το 1961. Σ’ αυτό το διάστημα με την ειδικότητα του διαχειριστή, φύλαγε ένα φάρο στον ακριτικό Πειραιά.

Ο Γεώργιος Καρατζαφέρης υπηρέτησε στην Πολεμική Αεροπορία στο λεκανοπέδιο Αττικής και ένα μέρος της θητείας του βρισκόταν στο γραφείο δημοσίων σχέσεων της Αεροπορίας στην … οδό Πανεπιστημίου.

Ο Αλέξης Τσίπρας την άνοιξη του 2003 είχε επιλεγεί να υπηρετήσει στο Στρατό Ξηράς, όμως με «μέσο» στην τότε Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, κατάφερε να κάνει μετάταξη στο Πολεμικό Ναυτικό, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Παλάσκα στον Σκαραμαγκά . Εκεί αφού πέρασε τη βασική εκπαίδευση (50 ημέρες) ξανάβαλε «μέσο» και έτσι τοποθετήθηκε στη διοίκηση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, στην ακριτική «Λεωφόρο Μεσογείων» στο Πεντάγωνο, μέσα στην καρδιά του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, όπου για να υπηρετήσεις εκεί τη θητεία σου θα πρέπει να διαθέτεις τεράστιο βύσμα.

Την άνοιξη του 2004 χρησιμοποίησε ένα νόμου του Άκη Τσοχατζόπουλου, που έλεγε ότι αν είσαι στο στρατό και κατέβεις υποψήφιος βουλευτής παίρνεις προσωρινή απόλυση και επανέρχεσαι μετά. Έτσι λοιπόν απολύθηκε προσωρινά κατεβαίνοντας υποψήφιος και μετά τις εκλογές ξαναγύρισε στις τάξεις του Ναυτικού. Στο μεταξύ, η στρατιωτική θητεία είχε μειωθεί κατά τρεις μήνες και εκεί που χρωστούσε 6 μήνες υπηρέτησε 3 μήνες. Συνολικά υπηρέτησε 15 μήνες και απολύθηκε στις 28 Ιουλίου 2004, δηλαδή πάνω στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Και μία μικρή λεπτομέρεια, σε άρθρο του στην Ελευθεροτυπία τον Μάρτιο του 2007 αναφέρει: «ο στρατός παραμένει ένας χώρος όπου βουλευτές και πολιτευτές, κυβερνητικοί ή μη μπορούν να κάνουν τα ρουσφετάκια τους και τις εξυπηρετήσεις τους. Και τα αστικά στρατόπεδα υπάρχουν μόνο για να εξυπηρετούνται μόνο τα λεγόμενα βύσματα».

Έκανε δηλαδή αυτό που όταν απολύθηκε, άρχισε μετά να κατηγορεί.

.

Το στρατόπεδο των καταδρομέων ξέρεις προς τα πού είναι;

Ποιος καλέ να ξέρει; Ο Τσοχατζόπουλος το 68 κηρύχτηκε ανυπότακτος, το 72 έχασε την Ελληνική Ιθαγένεια, το 75 με 29.000 δραχμές εξαγόρασε 29 μήνες θητείας, επανήλθε όμως ως υπουργός, δεν υπηρέτησε ποτέ στις Ένοπλες Δυνάμεις, μετά υπηρέτησε τον Ελληνικό λαό με σκάνδαλα για μίζες στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς.

.

Ο Κώστας Αιβαλιώτης βουλευτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ και μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής. Για πολλά χρόνια έπαιρνε αναβολές, παρουσιάζοντας πλαστά πιστοποιητικά. Τελικά πήγε στρατό μόνο για 45 μέρες! (Χωρίς να χάσει την βουλευτική του έδρα από επιλαχόντες).

Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης (Υπουργός του ΠΑΣΟΚ).Το 1978 παρουσιάστηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Κορίνθου. Πήγε στην Λήμνο στο 285 ΤΕ, έχοντας «φάει» ήδη 20 μέρες φυλακή.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης (νοσοκόμος). Πήρε πτυχίο βοηθού νοσοκόμου κατά τη διάρκεια της θητείας του. Παρουσιάστηκε στο Ναυτικό το 1972.

Ο Κάρολος Παπούλιας πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας. ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΩΝ. Παρουσιάστηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων της Κορίνθου τον Ιανουάριο του 1952 ως ανυπότακτος. Τοποθετήθηκε στη Σχολή Πληροφοριών και εκπαιδεύτηκε ως ανακριτής αιχμαλώτων. Απολύθηκε τον Ιούλιο του 1953, ενώ λίγους μήνες νωρίτερα το ΓΕΣ είχε ακυρώσει την πρόσθετη διετή υπηρεσία που του είχε επιβληθεί.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος κατετάγη στο στρατό ξηράς το 1972, αλλά δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την στρατιωτική του θητεία. Κατάφερε όμως να γίνει υπουργός.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν υπηρέτησε ποτέ τη στρατιωτική του θητεία στον Ελληνικό Στρατό. Υπηρέτησε ως εθελοντής στο Αμερικάνικο Πολεμικό Ναυτικό και συγκεκριμένα ως… νοσοκόμος (1943-1944).

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής (1907-1998) πήγε στρατό μόνο για… 4 μήνες. Στον πόλεμο του 1940 δεν πήγε καθόλου, επικαλούμενος το πρόβλημα της βαρηκοΐας του.

Ο Λουκάς Παπαδήμος, με αυτή την πολυετή παραμονή του στο εξωτερικό δεν υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία. Στο βιογραφικό του δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά για … στρατιωτική θητεία.

Ο Πάνος Καμμένος κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας αφού κατάφερε να λάβει τις 30 μέρες κανονικής άδειας που δικαιούνταν εξασφάλισε ακόμη 15 μέρες αναρρωτικών αδειών, 12 μέρες ειδικών αδειών και 18 μέρες αδειών μικρής διάρκειας.

.

Πηγή: βίντεο στο youtube

.

Για να μην ξεχνιόμαστε..παλιό το βίντεο αλλά καλό!

.

Απομαγνητοφώνηση  – Μέλια.

Παλαιότερες απομαγνητοφωνήσεις ΕΔΩ