pSmany

Κόντρα στον καιρό οι Έλληνες με όπλο τους μια ομπρέλα πήραν το δρόμο για το Σύνταγμα. Στην έξοδο του μετρό ένα χαμογελαστό φανταράκι μοίραζε Σημαίες. Ο κόσμος και τα παιδιά τις έπαιρναν από τα χέρια του καλημερίζοντάς τον με το χαμόγελο στα χείλη.

Οι ουρανοί δεν έλεγαν να κλείσουν, έβρεχε εκνευριστικά, κι όμως ο κόσμος αντί να φεύγει πλημμύριζε τους δρόμους. Όλοι οι δρόμοι και τα στενά ήταν σκεπασμένοι από πολύχρωμες ομπρέλες.

Στις εξέδρες οι επίσημοι, μια παιδική χαρά, ο πρωθυπουργός με τη πρόεδρο της Βουλής πανευτυχείς (αναρωτιέμαι γιατί) και ο πρόεδρος ΤΟΥΣ μόνος κι έρμος, βαριόταν τη ζωή του.

Και ξεκίνησε η παρέλαση, η συγκίνηση μόλις άρχισε, τέσσερις ήρωες ανάπηροι πολέμου, παρέλασαν λεβέντικα, προκαλώντας ρίγη υπερηφάνειας στο πέρασμά τους.

Η Προεδρική Φρουρά, ο ορισμός της λεβεντιάς και της πειθαρχίας, κάθε τους κάρφωμα στην βρεγμένη άσφαλτο ένας χτύπος στην καρδιά .

Στα τεθωρακισμένα κυμάτιζε η γαλανόλευκη σε πείσμα των καιρών.

Το πεζικό η αεροπορία το ναυτικό. οι ειδικές δυνάμεις, η αστυνομία, η πυροσβεστική, το λιμενικό και στον ουρανό παρήλαυνε η πολεμική μας αεροπορία με τα μαχητικά.

Δεν θα σταθώ στις αδιάφορες κοινότυπες δηλώσεις υποκρισίας των επισήμων, αλλά θα σταθώ στο γλέντι που στήθηκε μετά κάτω από τον συννεφιασμένο ουρανό.

Όλοι έγιναν μια μεγάλη παρέα και το χάρηκαν, ήταν μια ανάταση ψυχής, το είχαμε ανάγκη, νιώσαμε περηφάνια και Έλληνες.

Δεν έπεσε ούτε ένα δακρυγόνο, δεν άνοιξε ένα ρουθούνι, ούτε ένα μάρμαρο δεν ράγισε, γιατί άραγε;

Μόλις καταλάγιασαν τα γλέντια και οι χοροί, μας πλάκωσε ο κόκκινος κουρνιαχτός. Η πίκρα ήρθε από «μέσα» βουλευτές που αισθάνθηκαν μια δυσφορία (μια παγωμένη σόδα είναι ότι πρέπει) ζήτησαν την τιμωρία του αγήματος των ΟΥΚ για τα συνθήματα που ακούστηκαν. Μπράβο σας τα καταφέρατε, ο υποπλοίαρχος επικεφαλής του τμήματος, μετατέθηκε στον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας.

Βρε μπας και τα ΟΥΚ ενοχλούν τους γειτόνους φίλους;

Και επειδή τα γραπτά μένουν (ενώ τα βίντεο ανεβοκατεβαίνουν):

Ευρωβουλευτής της παράταξης δήλωσε πως:

«Τα εθνικιστικά συνθήματα των ΟΥΚ στην παρέλαση,είναι αντίθετα με την πάγια εξωτερική πολιτική της χώρας. Η κυβέρνηση οφείλει να βάλει φρένο».

Και ερωτώ : αποκαλείται τους άνδρες των ειδικών δυνάμεων εθνικιστές; Όλο τον κόσμο που τους χειροκρότησε εθνικιστές; Και τα μικρά παιδιά με την σημαιούλα στο χέρι; Τον σκύλο τον γλυκούλη που παρέλασε με τις ένοπλες δυνάμεις; Εθνικιστής κι αυτός;

Βουλευτής του σύριζα  σχολίασε:

«Τα συνθήματα των ΟΥΚ στην παρέλαση της 25/3 είναι μια ευθεία πρόκληση για τη δημοκρατία.

Μαθαίνω για τα συνθήματα των ΟΥΚ στη χθεσινή παρέλαση. Μου φαίνεται εξαιρετικά ανησυχητικό και αδιανόητο να μείνει χωρίς τιμωρία. Είναι δυνατόν; Στην παρέλαση, μονάδες του ελληνικού στρατού, φωνάζουν «Και το όνειρο μας είναι, στην Πόλη εμείς να μπούμε, σημαία να υψώσουμε, τον ύμνο εμείς να πούμε;»

Είναι ευθεία πρόκληση για τη δημοκρατία. Και μας θυμίζει πόσο επείγον είναι το ζήτημα της κάθαρσης του στρατού από τους φασιστικούς και ακροδεξιούς θύλακες που παραμένουν ισχυροί. Η ατιμωρησία (και σε αυτή την περίπτωση) τους εκτρέφει».

Καλέ κυρία τα μόνα συνθήματα εθνικιστικά, φασιστικά, ακροδεξιά κατά τα γούστα σας πάντα, που ακούσαμε ήταν το «Μακεδονία ξακουστή» και το πολύ εθνικιστικό  «Και το όνειρο μας είναι, στην Πόλη εμείς να μπούμε, σημαία να υψώσουμε, τον ύμνο εμείς να πούμε»;

 Ωρε πάτε καλά;

Μιλάμε για τα ΟΥΚ και όχι για βουλευτές που πίνουν το καφεδάκι τους μέσα στο κοινοβούλιο και πληρώνονται, που παίζουν το μπεγλέρι τους και δεν μπορούν να αρθρώσουν μια λέξη, που κοιμούνται αντί να καταθέτουν ερωτήσεις, που ξύνουν την μύτη τους λες και βρίσκονται στο σπίτι τους, που ξεκατινιάζονται στα τηλεοπτικά παράθυρα και που βγάζουν με καμάρι σελφις.

Άχρηστοι είστε όλοι και τζάμπα μάγκες.

Τα κάγκελα μπορεί να έφυγαν, οι δηλώσεις όμως του 2011 θα παραμείνουν καταγεγραμμένες: «στους δρόμους βγαίνουμε για να περπατήσουμε ή να διαδηλώσουμε. Όχι για να παρελαύνουμε».

Κι αυτός που τα είπε αυτά, την Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015 παρακολούθησε την παρέλαση ήσυχα σαν «καλό παιδί», ως όφειλε, πάλι καλά δηλαδή.

Δήλωση αναπληρωτή υπουργού παιδείας:

«Όταν έρθει στην κυβέρνηση ο σύριζα θα καταργηθούν οι παρελάσεις».

Τώρα εξηγείται η απαξίωσή του και η απουσία του από την εξέδρα των επισήμων. Ένας άχρηστος λιγότερος στην εξέδρα.

Και βέβαια, οι προκλητικές δηλώσεις βουλευτού του σύριζα που χαρακτήρισε τις παρελάσεις «απολίθωμα του παρελθόντος» και πως θα έπρεπε να μετέχουν απλοί πολίτες και όχι άρματα μάχης.

Τα γραπτά μένουν για να σας στοιχειώνουν κυρία μου. Πρωτοσέλιδο του ριζοσπάστη Σάββατο 25 Μαρτίου 1933. Αυτό είναι «απολίθωμα του παρελθόντος» κυρία μου!!

Κι ένα περίεργο πράγμα, δεν συνεννοούνται μεταξύ τους.

«Θερμή παράκληση προς συναρμόδιους: Οι εθνικές επέτειοι να εορτάζονται στο μέλλον, διαφορετικά. Με λιγότερα έξοδα κ χωρίς πολύ «ταρατατζούμ»»

Παιδιά καιρός να τα μαζεύετε, σας δόθηκε η μοναδική ευκαιρία («πρώτη φορά στην Ελλάδα αριστερά», εμένα μου λες) να κυβερνήσετε και την κάνατε φτερό και πούπουλο.

Και κάτω τα χέρια από τα ΟΥΚ  κι από όλους τους άγρυπνους φρουρούς  της Πατρίδας ΜΑΣ γιατί θα σφαχτούμε!

Αλλιώς να φύγετε, να πάτε αλλού!

Μέλια.