Η παράσταση έλαβε τέλος!

Μια κλειστή κοινωνία, κομματοκρατούμενη και διεφθαρμένη, με φοβισμένους αδιάφορους εαυτούληδες καλοπερασάκιδες, που καίγονται μόνο για το τομάρι τους κι ένα παλληκάρι η χαρά της ζωής, το βλαστάρι μιας μάνας, χάθηκε έτσι για «πλάκα», γλίστρησε μέσα από τα χέρια μας, τόσο νωρίς και τόσο άδικα τον θέρισε το χαροδρέπανο.

Κατάντια! Ντροπή! Απωλέσαμε το καλύτερο κομμάτι μας, την ανθρωπιά μας.

Όλοι γνώριζαν όλοι έβλεπαν, όλοι αδιαφόρησαν και όλοι του γύρισαν την πλάτη ελαφρά τη καρδία.

Δεν βρέθηκε ένας άνθρωπος ν’ απλώσει το χέρι του, να στηρίξει, να μιλήσει, να βάλει το κορμί του ασπίδα και να υπερασπιστεί το βασανισμένο παιδί που ζούσε αβοήθητο και μόνο την κόλαση του μακριά από τους δικούς του. Έγκλημα! Απανθρωπιά!

Στην υπόθεση εμπλέκονται όλοι, κάθε καρυδιάς καρύδι, το τραγικό στην ιστορία είναι ότι μετά από ένα μήνα φιλοτιμήθηκαν και εξέδωσαν εισαγγελική εντολή για να αρχίσουν οι έρευνες αναζήτησής του παιδιού. Και έτσι πέρασαν οι μέρες ανεπιστρεπτί εις βάρος του χαμένου παιδιού και οι ελπίδες εξανεμίζονταν.

Και ερωτώ: αν ο Βαγγέλης ήταν παιδί celebrity, εφοπλιστή, βιομήχανου, πολιτικού, ενός προβεβλημένου με λίγα λόγια, το σίγουρο είναι ότι θα είχε κινητοποιηθει άμεσα όλος ο κρατικός μηχανισμός από super puma, ελικόπτερα της αστυνομίας, το λιμενικό, μέχρι οι άνδρες της ΕΜΑΚ, η αντιτρομοκρατική, το FBI, CIA, η Interpol, drones ….και….και…

Όπου φτωχός και η μοίρα του!

Αδυνατώ να ξεχάσω τα μάτια του στο βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο.

Κατηγορώ για τον χαμό του Βαγγέλη:

Τον διευθυντή της Σχολής που ενώ γνώριζε την κατάσταση από πρώτο χέρι αρνιόταν να ξεστραβωθεί και να δει τι διαδραματιζόταν μέσα στη Σχολή του.

Τους καθηγητές που για να βγάλουν την ουρά τους απ’ έξω και για να αποενοχοποιηθούν δήλωσαν ότι «εμείς είμαστε απλά γεωπόνοι»…. Δηλαδή όχι άνθρωποι;

Την κλειστή αδιάφορη κοινωνία της διεφθαρμένης περιοχής που είχε πιει το αμίλητο νερό. Και την κάθε τοπική κοινωνία που ανέχεται βουβή παρόμοια εγκλήματα.

Την αστυνομία που δεν κατάλαβε (λέμε τώρα) μετά από καταγγελία κι από έρευνα….. τίποτα μεμπτό, ενώ τα κρητικόπουλα αλώνιζαν στο κορμί του Βαγγέλη.

Τους γονείς και το περιβάλλον των θυτών, γιατί οι συνθήκες που γαλουχήθηκαν αυτά τα παιδιά ευθύνονται για τη βίαιη συμπεριφορά τους.

Το σχολείο και για να ακριβολογώ τους δασκάλους των θυτών γιατί και από αυτούς «χτίζεται» ο χαρακτήρας ενός παιδιού.

Τον καθαρότατο και άσπιλο μάγκα πρώην βουλευτή (δεν είναι ο μόνος) που έχει εγκαθιδρύσει καθεστώς ελέγχου των πάντων στη πόλη που εξελέγη, για τα «αθώα» πάρε δώσε με τον διευθυντή της Σχολής για να συγκαλύψει τους συντοπίτες του. Αλήθεια μέχρι εκεί έφτασε η χάρη του;

Το μεγαλύτερο κατηγορώ για το βίαιο «φευγιό» του Βαγγέλη και του κάθε Βαγγέλη αφορά όλους ΕΜΑΣ, γιατί η είδηση του AmberAlert: «ένα παιδί εξαφανίστηκε» πρέπει να μας συγκλονίζει, και να μας ανησυχεί. Κι αντί να συνεχίζουμε να τρώμε την πίτσα μας, ανυπομονώντας να δούμε την ταινία μας, πρέπει να τρέξουμε ν’ αγκαλιάσουμε τα παιδιά μας και να ευχαριστήσουμε τον Μεγαλοδύναμο που τα έχουμε κοντά μας!

Το σημάδι στο δεξί χέρι του Βαγγέλη είναι σημάδι χαραγμένο σε ολόκληρη την κοινωνία μας, σε κάθε έναν από εμάς.

Καλό Παράδεισο Βαγγέλη.

Μέλια.

.

Πόσα να αντέξει ένα παιδί;;

.

Το gif από:becuo

.