Αλεξία- momyof6

.

Με αφορμή τις εκλογές (σκέψεις μιας μητέρας)

Έρχονται πάλι εκλογές σε μια χώρα που εδώ και χρόνια ταλανίζεται από την λεγόμενη «οικονομική κρίση». Ανάλυση της κατάστασης δεν χρειάζεται να γίνει, καθώς δεν υπάρχει σπίτι που να μην έχει βιώσει τις συνέπειές της. Ακόμα και τα μικρά παιδιά χρησιμοποιούν τον όρο και νιώθουν ότι πρόκειται για κάτι «βαρύ» και δύσκολο.

Οι λόγοι της κρίσης;… περισσότερο ηθικοί και πνευματικοί, παρά οικονομικοί, όπως θέλουν να μας την παρουσιάσουν.

Η ευθύνη του καθενός;… την γνωρίζει καλύτερα ο ίδιος. «Έκαστος εφ ο ετάχθη». Από εκεί και πέρα, εφόσον την αναγνωρίζει, κινείται αναλόγως.

Μεγάλο το δίλημμα μπροστά στην κάλπη, ο Θεός να μας φωτίζει να επιλέξουμε ορθά ως σύνολο και να φτάσουμε στο καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα για τη χώρα μας.

Ανοίγω το ραδιόφωνο, διαβάζω στο διαδίκτυο –τηλεόραση δεν βλέπω εξ επιλογής-  και με πιάνει απελπισία. Αυτό το χάος, αυτό το χάλι που επικρατεί, ανθρωπίνως δεν είναι δυνατόν να αλλάξει. Όσα οι άνθρωποι (βλέπε πολιτικοί, εκλογικό σώμα αλλά και ισχυρές επεμβάσεις ξένων συμφερόντων- έχουν περιπλέξει, έχουν δημιουργήσει ένα «γόρδιο δεσμό»… άνθρωπος δεν μπορεί να ξεμπλέξει.

Ελπίδα βρίσκουμε μόνο στον Θεό, εκεί η μόνη καταφυγή. Αλλά και Εκείνος για να επέμβει ζητεί την δική μας συγκατάβαση, σεβόμενος την ελευθερία μας. Και πώς να Του την δώσουμε, χωρίς αλλαγή νοοτροπίας και τρόπου ζωής, χωρίς συνολική « μετά-νοια» (αλλαγή νου, νοοτροπίας, τρόπου και στάσης ζωής)…

Ίσως χρειάζεται «παιδαγωγία» για να αντιληφθούμε την κατάσταση και να στραφούμε προς τον πραγματικό Σωτήρα.

Με τέτοιες σκέψεις καταλήγω ότι εκείνο που σίγουρα έχω χρέος να κάνω, ως μέρος της κοινωνίας και ως μάνα,  και που μπορώ να κάνω ,είναι να νοιάζομαι και να προσεύχομαι για την κατάσταση. Το «κλείσιμο» στον εαυτό μου και στις έννοιες μόνο της προσωπικής μου οικογένειας, θεωρώ ότι δεν θα μου συγχωρεθεί. (δες προσευχή με τους Ψαλμούς του αγίου Αρσενίου, για την πολιτική κατάσταση και τους άρχοντες).

Όπως έλεγε και ο άγιος Παΐσιος: «Η μάνα, εκεί που κάνει τις δουλειές της, δεν μπορεί να προσεύχεται;…»

.

Αλεξία- momyof6

 

Διαβάστε τη συνέχεια του εξαιρετικού κειμένου στο ιστολόγιο Αντέχουμε…

.

φωτο από: kostasxan.blogspot.com και http://amfoterodexios.blogspot.gr/2015/01/1915.html